Ceaiul de scorțișoară, o binecuvântare pentru suflet și organism. Combate durerile menstruale și te protejează de Alzheimer

Ceaiul de scorțișoară este una dintre minunile naturii, care ne duce cu gândul la sărbătorile de iarnă. Acest preparat este ideal în orice moment al anului întrucât protejează celulele creierului, are proprietăți calmante și ajută în curele de slăbit.

26 nov. 2021, 17:28
Ceaiul de scorțișoară, o binecuvântare pentru suflet și organism. Combate durerile menstruale și te protejează de Alzheimer

Ceaiul de scorțișoară este unul dintre cele mai aromate preparate pe bază de plante și are o mulțime de beneficii pentru organism, cum ar fi protejarea celulelor nervoase ale creierului și rol antioxidant în prevenirea bolilor cronice precum diabetul sau afecțiunile cardiace.

Planta-minune care ajută la ameliorarea a o mie de boli. O găsim pe toate străzile și are beneficii uluitoare pentru organismul uman!
Ceaiul de scorțișoară este foarte ușor de preparat, trebuie doar să ai la îndemână câteva bețișoare rulate din acestă mirodenie. Fierbe 250 ml de apă și toarn-o peste un bețișor de scorțișoară pus într-o cană, acoperă preparatul timp de 10 minute, iar apoi te poți delecta cu o băutură extrem de savuroasă.

Ajută la pierderea în greutate

Dacă te preocupă silueta, atunci ceaiul de scorțișoară este aliatul tău în lupta cu kilogramele în plus. Unele studii au confirmat că persoanele care au consumat ceai de scorțișoară pe o perioadă de 12 săptămâni, au pierdut mai ușor în greutate. De asemenea scorțișoara este benefică pentru cei care au probleme cu digestia și ajută la scăderea apetitului.

Atenuează durerile menstruale

Sindrommul premenstrual este o afecțiune cu care se confruntă foarte multe femei și care se manifestă printr-o menstruație abundentă, dureri, greață și amețeli. Un studiu a demontrat că femeile care au consumat doar trei grame de scorțișoară pe zi, în primele trei zile ale ciclului menstrual, au avut dureri mai reduse, iar sângerarea a fost mai puțin abundentă.

Un ten mai tânăr

Cercetările științifice au demonstrat că ceaiul de scorțișoară ajută organismul să producă colagen, fapt ce contribuie la creșterea elasticității pielii. Scorțișoara este o mirodenie care ajută la hidratarea tenului, întrucât permite o mai bună abosorbție a apei în epidermă. Un alt beneficiu pentru pe care îl oferă ceaiul de scorțișoară este acela că luptă împotriva bacteriilor care provoacă acnee.

 Scăderea nivelului de zahăr din sânge

Ceaiul de scorțișoară este ideal pentru cei care suferă de boli cronice precum diabetul, deoarece contribuie la scăderea glicemiei.Unele studii au arătat că scorțișoara funcționează într-o manieră similară insulinei, în ceea ce privește transportarea zahărului din vasele de sânge în țesuturi. Scorțișoara mai contribuie la descompunerea lentă a carbohidraților în sânge, fapt ce ajută la scăderea nivelului glicemiei, după mese.

Planta care te ajută să nu te îngraşi şi combate numeroase boli. Toate vedetele o folosesc, se găseşte în toate bucătăriile

Un creier mai sănătos

Scorțișoara este o mirodenie care ajută la buna funcționare a celulelor nervoase din creier, fapt ce contribuie la prevenirea unor boli degenerative cum ar fi Alzheimer sau Parkinson. Un alt beneficiu al acestei mirodenii este faptul că ajută la prevenirea cancerului de piele, datorită faptului că scorțișoara ajută la distrugerea anumitor celule canceroase.