Cei patru acuzaţi de violarea în grup a unei studente la New Delhi au fost CONDAMNAŢI LA MOARTE

Cei patru barbaţi acuzaţi de violarea în grup, într-un autobuz, a unei studente la New Delhi, în decembrie, o faptă care a revoltat India, au fost condamnaţi vineri la moarte de către un tribunal din acest oraş.

RomaniaTV.net
13 sept. 2013, 10:00
Cei patru acuzaţi de violarea în grup a unei studente la New Delhi au fost CONDAMNAŢI LA MOARTE

Tatăl tinerei, care a murit din cauza rănilor, s-a declarat „fericit” după această condamnare, apreciind că „s-a făcut dreptate”. Familia cerea pedeapsa cu moartea.

Judecătorul care a prezidat şedinţa a apreciat că acest caz face parte din categoria „crimelor rare”, definită de Curtea Supremă indiană, justificând pedeapsa cu moartea.

„În această perioadă în care infracţiunile împotriva femeilor cresc, tribunalul nu poate să închidă ochii în faţa unui act atât de groaznic”, a declarat judecătorul Yogesh Khanna, potrivit Mediafax.

Unul dintre vinovaţi, Vinay Sharma, a izbucnit în lacrimi la anunţarea condamnării sale. Aplauze puternice au izbucnit atât în sediul tribunalului, cât şi afară, la anunţarea verdictului.

India prevede pedeapsa cu moartea pentru „crime rare”, iar execuţiile sunt excepţionale. În 2004, un bărbat a fost spânzurat pentru violarea şi uciderea unei adolescente în vârstă de 14 ani.

Studenta la fizioterapie, în vârstă de 23 de ani, a fost agresată cu o bară de metal şi violată într-un autobuz, pe 16 decembrie, în timp ce se întorcea de la cinematograf împreună cu prietenul ei. Ea a murit din cauza rănilor pe 29 decembrie, într-un spital în Singapore.

Mii de indieni revoltaţi au manifestat în stradă în urma acestui viol.