Cei şapte violatori din Vaslui, mutaţi în penitenciar de maximă siguranţă

Cei şapte violatori din Vaslui au fost mutaţi în Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi. Asta după ce pedepsele lor au fost mărite. Prietenii Cordunenilor închişi la Iaşi au anunţat deja că tinerii vor fi primiţi în penitenciar pe măsura faptelor comise.

RomaniaTV.net
14 nov. 2015, 10:52
Cei şapte violatori din Vaslui, mutaţi în penitenciar de maximă siguranţă

După ce le-au fost mărite pedepsele, în medie cu un an, cei şapte atacatori din Văleni au fost mutaţi la Iaşi. Potrivit România TV, în penitenciarul de maximă siguranţă nu îi aşteaptă însă o viaţă uşoară. Îi avertizează chiar membrii din clanul Corduneanu închişi acolo.

Silviu Burada, tânărul considerat iniţiatorul violului din Vaslui care a îngrozit o ţară întreagă, a fost condamnat definitiv la 10 de ani închisoare. Tânărul a primit pedeapsa cea mai grea, dintre cei şapte violatori.

Înainte de condamnarea finală, Silviu Burada, la fel ca şi ceilalţi patru inculpaţi care nu şi-au recunoscut faptele, au făcut o cerere prin care au solicitat să fie audiaţi din nou.

Cu o săptâmână înainte de ultimul proces, aceştia au fost audiaţi, separat, şi şi-au spus propria variantă despre cele întâmplate. Silviu Burada a avut o variantă care nu i-a convins pe judecători să-i mişcoreze pedeapsa şi s-a ales, ca toţi ceilalţi, cu ani în plus pe închisoare.

Tânărul a susţinut, în faţa judecătorilor, că Raluca M. era îndrăgostită lulea de el şi că ar fi făcut orice i-ar fi cerut, fără să stea pe gânduri. Drept urmare, a întreţinut relaţii sexuale cu toţi cei şapte, de bună voie. Mai mult, inculpatul s-a caracterizat drept un tânăr cu succes la femei, fiind curtat de toate fetele din sat şi a susţinut că în cazul Ralucăi M. a dat chiar dovadă de romantism, potrivit libertatea.ro.

Silviu Burada a negat faptul că a pus la cale violul şi fără să intre în detalii a lăsat să se înţeleagă că orgia sexuală a fost dorinţa tinerei care, a spus el, nu a plâns şi nu a leşinat.

În timpul declaraţiei, Burada a făcut însă o mărturisire care l-a dat de gol. Întrebat ce a spus fata după ce a fost adusă acasă, după viol, acesta a spus „”Ne vedem la Poliţie!”.

Iată ce pedepse au primit cei 7 violatori, după recurs. Sentinţa este definitivă.

Silviu Burada – 10 ani de închisoare, după ce iniţial primise 8 ani şi 4 luni

Paul Burlacu – 8 ani şi 8 luni închisoare, (pedeapsa iniţială fiind de 7 ani de închisoare);

Petrică Bolboceanu – 8 ani şi 6 luni închisoare, (pedeapsa iniţială fiind de 7 ani de închisoare);

Silviu Avădanei – 8 ani de închisoare (pedeapsa iniţială fiind de 7 ani de închisoare).

Bogdan Ionuţ Boicu – 6 ani şi 6 luni de închisoare, după ce iniţial a fost condamnat la 5 ani şi 8 luni de închisoare;

Alin Dumitru Rotaru – 6 ani şi 4 luni după ce, iniţial, a fost condamnat la 5 ani şi 8 luni de închisoare;

Ioan Surleac – condamnat la 6 ani după ce, iniţial, a fost condamnat la 5 ani şi 8 luni.