Cel mai tânăr parlamentar: Face politică de la 19 ani şi conduce o fabrică în Slobozia

Parlamentul a întinerit după alegerile din 11 decembrie. Partidele au scos la înaintare nume noi, iar în unele cazuri vorbim de persoane care abia au ieşit din băncile facultăţii. Cel mai tânar parlamentar PSD este din Ialomiţa. Are 25 de ani şi a candidat la Camera Deputaţilor, potrivit România TV.

14 dec. 2016, 10:56
Cel mai tânăr parlamentar: Face politică de la 19 ani şi conduce o fabrică în Slobozia

Andrei Pop este de profesie economist și conduce, împreuna cu tatăl său, afacerea familiei, o fabrică de structuri metalice din Slobozia. La numai 19 ani, a decis să intre în politică.

„Implicarea mea în politică a venit şi s-a născut dintr-un soi de datorie faţă de comunitate. Până la urmă eu am crescut, m-am format şi am ajuns să am realizările profesionale în această comunitate”, a spus Andrei Pop.

Tânărul parlamentar PSD îşi doreşte să promoveze legi care să încurajeze întreprinzătorii din mediul rural. „Eu îmi imaginez peste zece ani o Românie în care industria funcţionează, în care locurile de muncă nu vor mai fi o problemă, decât una competiţională, văd o Românie în care neajunsurile tinerilor şi familiilor tinere vor fi un subiect închis”, a mai spus Andrei Pop.

Deși a avut ocazia să plece în străinătate pe un post bine plătit, cel mai tânăr parlamentar din viitorul legislativ a decis să rămână în ţară pentru că, spune el, „România se poate schimba”.

VEZI ŞI: REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Biroul Electoral a comunicat rezultatele alegerilor din 11 decembrie