Cel puţin 20 de persoane arestate la Moscova, în timpul unui protest al opoziţiei

Poliţia a făcut aproximativ 20 de arestări printre opozanţii care încercau să protesteze în centrul Moscovei pentru a apăra libertatea de întrunire, a raportat agenţia de presă rusă Ria Novosti, citată de AFP.

RomaniaTV.net
31 iul. 2012, 20:57
Cel puţin 20 de persoane arestate la Moscova, în timpul unui protest al opoziţiei

„Aproximativ 25 de persoane au fost arestate pentru tentativă de organizare a unei manifestaţii neautorizate” în piaţa Triumfalnaia din centrul oraşului, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din Moscova, citat de agenţie.

Printre persoanele arestate în capitala rusă se află şi scriitorul Eduard Limonov.

În fiecare zi de 31 din fiecare lună care numără 31 de zile opozanţii vor să se reunească pentru a reclama aplicarea articolului 31 al Constituţiei care garantează libertatea de întrunire.

La Sankt Petersburg, al doilea oraş al Rusiei, poliţia a arestat nouă persoane, a constatat un jurnalist AFP.

Opozanţii care au încercat să se adune penttu un marş neautorizat pe bulevardul Neva din centrul acestei foste capitale imperiale, purtau pancarte pe care era scris „Avem nevoie de o nouă Rusie” şi „Îl dispreţuiesc pe Putin”.

În mai puţin de trei luni, Vladimir Putin care s-a întors în mai la Kremlin după un mandat de patru ani ca premier a sporit controlul asupra societăţii civile ruse după o mişcare de contestate fără precedent prin adoptarea unei serii de legi considerate represive de opoziţie.

În primul rând figurează legea adoptată care denumeşte „agenţi străini” şi plasează sub supraveghere strictă ONG-urile care au finanţare străină şi o activitate „politică”. O altă lege condamnă la amenzi foarte mari organizatorii protestelor neautorizate.