Cele mai dure restricţii din pandemie. Persoanele peste 60 de ani şi cele cu boli cronice nu mai au voie să iasă din casă la Moscova

Primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, a semnat decretul privind introducerea unui nou regulament referitor la restricţii.

25 oct. 2021, 10:14
Cele mai dure restricţii din pandemie. Persoanele peste 60 de ani şi cele cu boli cronice nu mai au voie să iasă din casă la Moscova

Restricţii dure în Rusia. La Moscova a început să funcționeze de luni, 25 octombrie, un regulament strict la domiciliu pentru bătrânii și bolnavii cronici, din din cauza complicației situației cu COVID-19 din Federația Rusă, informează Interfax.

Moscova se închide pentru zece zile, carantină aproape totală. „Toate întreprinderile şi organizaţiile vor trebui să înceteze lucrul”

Primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, a semnat decretul privind introducerea de noi restricţii.  Potrivit documentului, în termen de patru luni – de la 25 octombrie 2021 până la 25 februarie 2022 – se dispune să nu părăsească locul de reședință persoanele în vârstă de peste 60 de ani și pentru cei care au boli cronice.

Angajații vor putea primi concediu medical. În același timp, plimbările și educația fizică la aer curat pentru această categorie de populație nu sunt limitate. În plus, cetățenii menționați mai sus vor putea să solicite ajutor medical, să viziteze magazine și să se plimbe cu animalele de companie.

LOCKDOWN foarte dur: Bătrânii nevaccinaţi nu au voie să iasă din casă timp de 4 luni, în Rusia
Această restricție nu se aplică moscoviților care au suferit de COVID-19 în ultimele șase luni, precum și celor care au au fost vaccinați împotriva coronavirusului.

Situația COVID-19 la Moscova s-a complicat în toamnă. Incidența zilnică în a doua jumătate a lunii octombrie s-a apropiat de valorile maxime pentru întreaga perioadă a pandemiei. În acest sens, autoritățile orașului au adoptat o serie de restricții suplimentare.

Numărul cazurilor de coronavirus din Europa de Est va depăşi în curând pragul de 20 de milioane, potrivit unui bilanţ publicat duminică de agenţia de presă Reuters, în contextul în care această regiune se confruntă cu cea mai gravă situaţie epidemiologică de la începutul pandemiei de COVID-19, iar campaniile de vaccinare se desfăşoară într-un ritm lent. Conform jurnaliştilor de la Reuters, în România o persoană moare de COVID-19 la fiecare cinci minute.

Conform analizei Reuters, trei ţări din Topul 5 al statelor lumii care au raportat cele mai multe decese în ultimele săptămâni se află în Europa de Est: Rusia, Ucraina şi România.