Cine e judecătorul Cătălin Oprea care a dat 42 de amânări în 5 ani în dosarul lui Maricel Păcuraru cu Loteria Română?! A devenit magistrat după ce a văzut câteva filme americane şi a fost purtător de cuvânt al Tribunalului Bistriţa!

Soarta lui Maricel Păcuraru depinde de hotărârea judecătorului Cătălin Oprea de la Tribunalul Bucureşti. Magistratul este cel care va decide dacă patronul Realitatea PLUS va ajunge din nou în spatele gratiilor, fiind acuzat de procurorii DNA de spălare de bani, complicitate la spălare de bani şi participaţie improprie la abuz în serviciu, în dosarul în care ar fi păgubit Loteria Română cu peste cinci milioane de euro. Chiar dacă a fost trimis în judecată în 2015, Maricel Păcuraru pare a beneficia de clemenţa judecătorului Cătălin Oprea care a hotărât să amâne speţa de nu mai puţin de 42 de ori până în prezent.

31 ian. 2021, 16:59

Judecătorul Cătălin Oprea face parte din Secţia I Penală a Tribunalului Bucureşti unde a fost repartizat dosarul lui Maricel Păcuraru, acuzat de păgubirea Loteriei Române, au precizat surse sub protecţia anonimatului pentru România TV.

Patronul Realitatea PLUS urmează să se prezinte din nou în faţa instanţei, pe 22 februarie, când este programat următorul termen. Pe 25 ianuarie, magistratul Cătălin Vasilică Oprea a amânat cauza, iar şedinţa de judecată a fost încheiată pentru a fi analizate probele.

Cine e judecătorul Cătălin Oprea care a dat 42 de amânări în 5 ani în dosarul lui Maricel Păcuraru cu Loteria Română
foto: Portalul Instanţei

Cătălin Oprea a luat aceeaşi hotărâre şi la precedentul termen din 14 decembrie 2020. Maricel Păcuraru a mai obţinut o amânare pe 2 noiembrie 2020, motivul invocat fiind administrarea de noi probe la dosar.

De asemenea, în timpul stării de urgenţe decretate din cauza coronavirusului, judecătorul Oprea a amânat luarea unei decizii în cazul lui Maricel Păcuraru şi pe 6 aprilie. La acea vreme, motivul invocat a fost cel al lipsei apărării, conform datelor publicate pe portalul instanţelor.

Cine e judecătorul Cătălin Oprea care a dat 42 de amânări în 5 ani în dosarul lui Maricel Păcuraru cu Loteria Română

Maricel Păcuraru, despre fraudele de peste 5 milioane de euro de la Loteria Română. “Aștept ca Parchetul să îmi demonstreze vinovăția”

În martie 2017, Maricel Păcuraru a declarat în fața instanței că este „total nevinovat”. Mogulul media a spus că aşteaptă ca procurorii să îi dovedească vinovăţia, după ce a fost întrebat de un magistrat dacă recunoaşte acuzaţiile din dosarul în care a fost trimis în judecată pentru prejudicierea Loteriei Române cu peste 5 milioane de euro, conform procurorilor DNA.

“Mă consider total nevinovat. Am rugămintea, pentru că am probleme de sănătate, să nu particip la proces. Aștept ca Parchetul să îmi demonstreze vinovăția. Nu vreau să dau declarații în cauză”, a spus Maricel Păcuraru în fața judecătorului, conform Vocea.biz.

Cine e judecătorul Cătălin Oprea care a dat 42 de amânări în 5 ani în dosarul lui Maricel Păcuraru cu Loteria Română
Maricel Păcuraru, patronul Realitatea PLUS, la ieşire din sediul Tribunalului
foto: vocea.biz

De la momentul trimiterii sale în judecată în decembrie 2015, Tribunalul Bucureşti a amânat luarea unei decizii în dosarul lui Maricel Păcuraru de nu mai puţin de 42 de ori, conform datelor instanţei.

Mai mult, cazul judecat de Cătălin Oprea (foto) se află în cameră preliminară. Potrivit Codului Cod de Procedură Penală, obiectul procedurii camerei preliminare îl reprezintă verificarea legalității sesizării instanței, precum și verificarea legalității administrării probelor ori efectuării actelor de către organele de urmărire penală. Articolul 343 prevede că durata procedurii în camera preliminară este de cel mult 30 de zile de la data înregistrării cauzei la instanță, dar nu poate fi mai mică de 15 zile de la aceeași dată.

Cine e judecătorul Cătălin Oprea care a dat 42 de amânări în 5 ani în dosarul lui Maricel Păcuraru cu Loteria Română
Judecătorul Cătălin Vasilică Oprea

Concret, dosarul lui Maricel Păcuraru a fost înregistrat la Tribunalul Bucureşti pe 29 decembrie 2015, iar ultima modificare a avut loc pe 25 ianuarie 2021.

Tot Noul Cod de Procedură Penală prevede că judecătorul de cameră preliminară stabilește “în funcție de complexitatea cauzei, data la care va soluționa cauza”.

Citeşte şi: Cum a ţepuit Maricel Păcuraru Loteria Română cu cartele telefonice de 5,4 milioane de euro?! Dosarul care îl poate bagă din nou la puşcărie pe mogulul media are 42 de amânări în instanţă! Caracatiţa de firme prin care a spălat banii!

Cine e judecătorul Cătălin Oprea. “Imaginea mea iniţială despre această meserie a fost desprinsă din filmele americane”

În vârstă de 46 de ani, Cătălin Oprea profesează în magistratură de 12 ani. Din 2004, lucrează la Tribunalul Bucureşti iar, potrivit celei mai recente declaraţii de avere, câştigă 137.460 de lei anual. El mai beneficiază şi de aproape 31.000 de lei, sumă pentru decontarea chiriei.

Declaraţia de avere a judecătorului Cătălin Oprea

Tată a doi copii, Cătălin Oprea este căsătorit, iar soţia sa este profesor de biologie la două licee din Capitală.

Judecătorul este proprietarul a trei maşini, dintre care o Dacie 1310 fabricată în 1997 pe care a achiziţionat-o în ianuarie 2007. Cea mai nouă dintre ele este un model Kia Sportage, cumpărat în noiembrie 2017, aşa cum reiese din declaraţia sa de avere.

Citeşte şi: Document EXCLUSIV! Maricel Păcuraru controlează majoritar Romprest! Actul dintre el şi fiul lui Florian Walter! Firma lui Walter are sediul în casa lui patronului Realitatea de pe Strada Frumoasă!

Cât despre împrumuturi, judecătorul Cătălin Vasilică Oprea a obţinut un credit auto în valoare de 68.000 de lei, pe care ar urma să-l achite până în 2022, un credit de nevoi personale de 20.000 de lei, cu scadenţă în acest an, precum şi un descoperit de cont salariu de 18.030, contractat în 2009.

Cătălin Oprea a ajuns în Capitală, după ce s-a transferat de la Tribunalul Galaţi. Anterior, a lucrat la Judecătoria Braşov.

A intrat în magistratură în 2009, după ce preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul său de numire în funcţie la Judecătoria Bistriţa, unde a lucrat până în 2013.

Citeşte şi: Document oficial! Inspectoratul de Stat în Construcţii şi Primăria Capitalei confirmă că Maricel Păcuraru a măcelărit o clădire dintr-o zonă protejată FĂRĂ AUTORIZAŢIE! Mogulul media riscă puşcăria!

Cătălin Oprea, decizie decisivă în dosarul în care clădirea în care a locuit Carol al II-lea a devenit Bibliotecă Judeţeană

La Judecătoria Bistriţa, Cătălin Oprea a fost purtător de cuvânt al instanţei şi a soluţionat mai multe dosare controversate. În septembrie 2012, magistratul a hotărât ca o fostă clădire din Bistriţa, care a aparţinut Băncii Naţionale a României, să intre în proprietatea Consiliului Judeţean Bistriţa care apoi a transformat-o în bibliotecă.

Potrivit Mesagerul de Bistriţa Năsăud, clădirea a fost edificată de arhitectul Carl Schobll pentru a adăposti reşedinţa medicului Garnizoanei Bistrița, dr. Christof Reinl, instalat în această funcţie odată cu amplasarea spitalului militar de pe strada Alba Iulia în anul 1886. După Marea Unire de la 1918, clădirea a fost trecută în proprietatea Ministerului de Război al Regatului României, imobilul fiind atribuit prinţului Carol pe perioada cât a fost mutat disciplinar, în anul 1919. Ulterior, aici a funcţionat sediul „Magyar Nemseti Bank”, iar după 1947 a devenit sucursala judeţeană a BNR.

Vezi aici documentul integral şi decizia magistratului Cătălin Oprea la Judecătoria Bistriţa Năsăud.

Cătălin Oprea: “Recunosc că imaginea mea iniţială despre această meserie, desprinsă din filmele americane, nu s-a susţinut în realitate”

Cătălin Oprea s-a născut în comuna Ţăndărei din judeţul Ialomiţa şi de mic, şi-ar fi dorit să devină aviator, după cum a mărturisit într-un interviu acordat în 2010 ziarului Adevărul.

„Apoi, cu timpul, mi-am descoperit alte calităţi. În liceu, eram bun la matematică şi lumea credea că voi urma Facultatea de Politehnică pentru a deveni inginer”, a precizat Cătălin Oprea.

Din cauza contextului economic şi social din anii ’90, a ajuns student la Istorie, cu toate că-şi dorea altceva.

“În 1993 m-am înscris la Facultatea de Istorie, dar gândul mi-era la Drept. Doar că la vremea aceea admiterea la Drept se dădea din gramatică şi istorie. În timp ce istoria nu a fost o problemă pentru mine, gramatica era”, a povestit Oprea.

În ultimul an de studenţie la Istorie, Cătălin a dat admitere la Drept, unde a intrat pentru că “în loc de gramatică se dădea test din economie politică”.

“Mi-am dorit să fiu judecător pentru că mă atrăgea ideea de a face dreptate şi de a restabili ordinea. Recunosc că imaginea mea iniţială despre această meserie, desprinsă din filmele americane, nu s-a susţinut în realitate, dar am regăsit partea frumoasă atunci când m-am îndrăgostit de dreptul civil”, povesteşte judecătorul, conform sursei citate.

După ce a absolvit facultatea, Cătălin Oprea spune că a urmat paşii pentru a deveni judecător, iar timp de trei ani a lucrat la Consiliul Judeţean Ialomiţa şi mai apoi la Prefectura Ialomiţa.

 


loading...