GUVERNUL GRINDEANU: Cine este Petre Daea, viitorul ministru al Agriculturii

Petre Daea este născut la 2 noiembrie 1949, acesta deținând trei mandate de parlamentar din partea PSD. Petre Daea este rudă apropiată cu Dana Năstase, acesta deținând portofoliul Agriculturii în mandatul lui Adrian Năstase.

03 ian. 2017, 13:19
GUVERNUL GRINDEANU: Cine este Petre Daea, viitorul ministru al Agriculturii

Petre Daea a fost unul dintre inițiatorii care au semnat propunerea introducerii pensiilor speciale pentru parlamentari, scrie dcnews.ro. De asemenea, numele lui Daea a apărut în mai multe dosare penale, iar unul dintre cele mai cunoscute este cel al concesionării terenurilor din Insula Mare a Brăilei lui Culiţă Tărâţă.

Citeşte şi Sevil Shhaideh, vicepremier în Guvernul Grindeanu. Lista celor 26 de miniştri, aprobată marţi de PSD şi ALDE

Cel mai răsunător scandal în care a fost implicat viitorul ministru este legat din perioada în care acesta era preşedintele Comisiei pentru agricultură din Senat, el intervenind la Ministerul Agriculturii pentru ca amanta sa să fie numită vicepreşdinte la Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură. În acest timp, soţia lui Daea a trimis la acea dată o scrisoare către conducerea Agenţiei şi, astfel, a denunţat aranjamentul. Cei doi s-au despărţit în iunie 2012.

Citeşte şi Liviu Dragnea dezvăluie calendarul învestirii noului Executiv care va conduce România: Lista miniştrilor este completă

Potrivit ultimei declarații de avere de la terminarea mandatului de senator din anul 2013, Petre Daea deține un teren intravilan și unul forestier în comuna Sisești, Mehedinți, și un teren în Buftea.

Pe lista imobilelor, Petre daia deține un apartament în Drobeta Turnu Severin, unul în București, dar și o casă de vacanță în comuna Sisești din Mehedinți.