Cine este românul ucis în atacul terorist de la Kabul

Românul ucis în atentatul terorist din Kabul este din localitatea ialomiţeană Fierbinţi. Vasile Rădună, 43 de ani, şi-a pierdut viaţa în noaptea de luni spre marţi, după ce la Ambasada României la Kabul a fost ţinta unui atac terorist concentrat.

05 sept. 2019, 09:21

„Este o zi neagră pentru comunitate! Vasile Rădună mi-a fost coleg din şcoala generală până la liceu. Era un om bun!”, a declarat primarul localităţii Fierbinţi Târg, Dobrică Pârvu, pentru Adevărul.ro.

Dobrică Pârvu povesteşte că Sile, aşa cum îl ştia toată lumea pe militarul român, era un om de toată isprava.

„Ce să vă spun? E o nenorocire imensă. Are o fetiţă în vârstă de 9 ani, a rămas orfană de tată. Sile locuia la Bucureşti, alături de familie, dar aici venea tot timpul pentru că renovase casa părintească. Părinţii nu mai trăiesc. Tatăl a murit cu o zi înainte de plecarea lui în Afganistan, iar mama lui înainte cu un an”, povesteşte primarul.

Toată lumea din Fierbinţi Târg a fost şocată de veste.  

„Am făcut Armata împreună la Jandarmerie, am flăcăit împreună, aşa cum se spune la noi, mergeam la discotecă, ne distram, era un prieten de toată isprava. Ultima dată l-am văzut cu câteva zile înainte de misiunea din Afganistan. Venise la Primărie să plătească taxele şi impozitele la casă. Nu mi-a spus unde pleacă, probabil era secretul misiunii, dar mi s-a părut mai serios, nu mai era băiatul volubil pe care îl ştiam, era mai matur”, mai povesteşte primarul din Fierbinţi Târg.

Soţia lui Vasile Rădună este asistentă medicală la un spital din Bucureşti.