Clanurile Sportivilor, Cordunenilor și Cămătarilor, angajate de un lanț de cazinouri ca să sperie concurența

Clanurile Sportivilor, Cordunenilor și Cămătarilor au fost angajate de un lanț de cazinouri ca să sperie concurența. Aceștia aveau rolul sa recupereze câștigurile mari obținute în sălile lor și să sperie concurența ca să nu își deschidă săli sau să le închidă pe cele pe care le aveau pe lângă cele ale rețelei.

25 nov. 2022, 09:31
Clanurile Sportivilor, Cordunenilor și Cămătarilor, angajate de un lanț de cazinouri ca să sperie concurența
Mai multe clanuri, angajate de un lanț de cazinouri ca să sperie concurența

Clanurile Sportivilor, Cordunenilor și Cămătarilor, angajate de un lanț de cazinouri. Printre acești recuperatori s-ar afla Vladimir Șpac, Marian Sîrbu zis Box și Cordunenii. ”Membrii grupului au urmărit să împiedice extinderea sălilor de jocuri de noroc concurente celor administrare de aceştia şi să reprime tentativele altor membri ai lumii interlope de a prelua controlul asupra sălilor aparţinând grupului.

În acest scop, a fost creată o structură de forţă care a fost folosită pentru a împiedica anumiţi clienţi care realizau câştiguri însemnate să intre în posesia acestora. Această structură a asigurat funcţionarea la nivel naţional a unui sistem coercitiv ilegal care era menit să împiedice clienţii care generau probleme să revină în sălile de joc aparţinând grupului infracţional organizat şi să recupereze rapid de la aceştia prejudiciile aduse bunurilor din localuri”, precizează DIICOT.

Citește și: Scandal de proporții în lumea interlopilor. Ramona Corduneanu, supranumită „Diamantul roz”, și cumnata ei se vor întâlni în fața judecătorilor

Clanurile Sportivilor, Cordunenilor și Cămătarilor, angajate de un lanț de cazinouri

Polițiștii au pus în aplicare 123 mandate de percheziţie domiciliară, fiind vizate domiciliile şi imobilele deţinute sau folosite de mai multe persoane fizice precum şi sediile şi punctele de lucru ale unor persoane juridice din municipiul Bucureşti şi judeţele Prahova, Braşov, Iaşi, Suceava, Botoşani, Tulcea, Constanţa, Cluj, Timiş, Vrancea, Buzău, Bihor, Vâlcea, Dolj, Gorj, Sibiu, Bacău, Mureş şi Sălaj, într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, şantaj, lipsire de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violenţe, distrugere şi favorizare a făptuitorului.

Foștii locotenenți ai Cămătarilor, Alex Stoica, zis Aticu, Marian Sârbu, zis Box și Florin Șpac, fost luptător la Dinamo, au fost ridicați de polițiști în urma descinderilor la 17 adrese din București, Ilfov și Prahova. Împreună cu aceștia au mai fost săltați încă 13 membri ai bandei de recuperatori.

Cei trei au constituit un grup infracțional organizat  ai cărui membri erau specializați în săvârșirea unor infracțiuni de șantaj, constând în recuperarea unor sume de bani de la diverși agenți economici, până la valoarea de 500.000 de euro, prin violențe și amenințări.

Marian Sârbu, poreclit Box, este cunoscut în rândul interlopilor ca fiind unul dintre cei mai temuți bodyguarzi ai lui Nuțu Cămătaru. Box, Aticu și Șpac și-ar fi pus pe picioare o adevărată companie de pază, care funcționa clandestin și care furniza, la negru, bodyguarzi pentru mai multe cluburi.