COD RUTIER 2021. Amenzi uriaşe pentru şoferii care îşi ţin „cel mai bun prieten” pe locul din faţă

COD RUTIER 2021. Şoferii care le permit animalelor de companie să ocupe locul din faţă riscă amenzi de până la 2.900 de lei. Potrivit legislaţiei în vigoare transportarea animalelor pe locurile din faţă constituie cotravenţie şi este încadrată în clasa a IV-a de sancţiuni.

21 apr. 2021, 17:08
COD RUTIER 2021. Amenzi uriaşe pentru şoferii care îşi ţin „cel mai bun prieten” pe locul din faţă
COD RUTIER 2021. Amenzi uriaşe pentru şoferii care îşi ţin "cel mai bun prieten" pe locul din faţă

COD RUTIER 2021. Şoferii care îşi ţin animalele de companie pe locurile din faţă riscă să fie amendaţi dacă sunt opriţi de poliţişti, în trafic.

COD RUTIER 2021. Amenzi uriaşe pentru şoferi

Citeşte şi COD RUTIER 2021. Amenzile de circulaţie nu pot fi contestate în judeţul de domiciliu al şoferului

Şoferii pot fi amendaţi cu până la 2.900 de lei dacă sunt prinşi de poliţişti în timp ce îşi transportă animalul de companie pe locurile din faţă. Această contravenţie este încadrată în clasa a IV-a de sancţiuni, potrivit businessmagazin.ro. 

Clasele de sancţiuni sunt:

clasa I: 2/3 puncte-amendă;
clasa a II-a: 4/5 puncte-amendă;
clasa a III-a: 6 -8 puncte-amendă;
clasa a IV-a: 9 – 20 de puncte-amendă;
clasa a V-a: 21- 100 de puncte-amendă.

Nerespectarea acestor prevederi le aduce şoferilor o amendă din clasa a IV-a de sancţiuni care prevede între nouă şi 20 de puncte de amendă. Această sancţiune va fi cuprinsă între 1.305 lei şi 2.900 de lei.

Ce riscă şoferii care pun în parbriz iconiţe, odorizante sau roviniete

Citeşte şi COD RUTIER 2021. În cât timp iese alcoolul din organism dacă vrei să te urci iar la volan

Conform legislaţiei rutiere în vigoare stabilește, „aplicarea de afișe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale care restrâng sau estompează vizibilitatea” reprezintă o contravenție încadrată în clasa a IV-a de sancțiuni, potrivit avocatnet.ro.

Clasa a IV-a prevede aplicarea unei amenzi cuprinse între 9 și 20 de puncte de amendă, astfel că amenda poate varia între 1.305 lei și 2.900 de lei, pentru că punctul de amendă e 145 de lei. Potrivit sursei citate, pe lista accesoriilor intră odorizante, carnete de notițe, diverse obiecte religioase (icoane și cruciulițe), suporturi pentru diverse dispozitive electronice, zaruri supradimensionate, vinietele sau abțibilduri “colecționate” pe marginea parbrizului, pozele cu membri ai familiei sau cu prieteni trecuți în neființă.

Anumiți șoferi lipesc aceste poze pe parbriz, de cele mai multe ori pe partea dreaptă, însă vor fi obligați să renunțe la acest obicei dacă nu vor să fie amendați. De asemenea, „aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, lunetă sau pe geamurile laterale” reprezintă contravenție și e sancționată tot cu amendă de 2.900 de lei.