Codrin Ştefănescu: Sunteți șocați, nu-i așa? Că vor să ne dea apă, curent și aer cu porția? Că ne pregătesc să mâncăm gândaci prăjiți în viitorul apropiat?

Fostul secretar general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, susţine, într-o postare pe Facebook, că poporul român va fi obligat să accepte toate directivele impuse de UE chiar dacă acestea au un profund caracter antinaţional, antisocial şi chiar anticreştin. De vină ar fi coaliţia PSD-PNL-UDMR, mai spune Codrin Ştefănescu.

10 iul. 2022, 13:14
Codrin Ştefănescu: Sunteți șocați, nu-i așa? Că vor să ne dea apă, curent și aer cu porția? Că ne pregătesc să mâncăm gândaci prăjiți în viitorul apropiat?

Codrin Ştefănescu se revoltă împotriva Coaliţiei PSD-PNL-UDMR, pe care o acuză că acceptă toate directivele impuse de UE, chiar dacă contravin regulilor cu care sunt obişnuiţi românii.

„Sunteți șocați, nu-i așa? Că vor să ne dea apă, curent și aer cu porția? Că ne pregătesc să mâncăm gândaci prăjiți in viitorul apropiat? Și să renunțăm la hrana consumată de străbunii nostri de două mii de ani? Că vor să ne anuleze toate datinile, traditiile si credința in Dumnezeu? Că vor să ne impoziteze “viciile”? Că ne vor pune taxe la taxă, până cedăm definitiv?

Citeşte şi: Petre Daea ignoră toate avertismentele legate de secetă şi raţionalizarea apei şi este în favoarea irigaţiilor. „Cu hrana nu-i de joacă!”

Ei bine, toate se vor întâmpla, sau unele chiar se întâmplă, cu acordul și susținerea partidelor aflate la guvernare : PSD, USR și PNL! Pe care unii le-au votat cu mult entuziasm, fericire si extaz! Cu luminițe in Piață, cu cătușe și lanțuri zăngănind, cu urlete și crize isterice pe caldarâm! Și cu foarte multă ură vis-a-vis de Liviu Dragnea, de noi, patrioții, pe vremea cărora astfel de aberații nici nu puteau fi luate in discuție!
Atunci nu mai fiți șocați! Și asumați-vă ceea ce ați votat!”, a scris Codrin Ştefănescu, pe Facebook.

Citeşte şi: Petre Daea nu crede că vor avea loc scumpiri ale alimentelor din cauza secetei

 

Apa, raționalizată în mai multe județe din țară. Autoritățile cer oamenilor un consum responsabil

Raționalizarea consumului de apă a început să fie impusă în mai multe județe din țară. Județul Ilfov este unul dintre ele. Furnizorul local de apă i-a anunțat pe cetățeni că apa va fi sistată pe timpul nopții pentru refacerea stocului. Oamenii au ajuns în situația în care să nu-și mai poată uda plantele la fel de des cum o făceau înainte, dar și să reducă mult consumul apei potabile. Primele localități în care se va aplica măsura sunt Balotești, Periș și Cernica.

”Din cauza consumului excesiv de apă, pe fondul temperaturilor ridicate din această perioadă, anunțăm că suntem nevoiți să limităm alimentarea cu apă potabilă pe raza comunei Cernica în vederea refacerii rezervelor de apă.

Astfel, în satele Bălăceanca și Poșta:

  • în data de 05.07.2022, interval orar 01:00-04:00, apa va fi sistată;
  • în data de 04.07.2022, interval orar 10:00-20:00, apa se va livra cu o presiune redusă.

Vă mulțumim pentru înțelegere și vă sfătuim să folosiți apa în mod responsabil! Utilizarea apei în alte scopuri decât cel casnic generează probleme în serviciul public de distribuție.

Apa nu este o resursă inepuizabilă. Nu irosi apa!”, au scris reprezentanții Apă Ilfov pe o rețea socială.

De asemenea, și oamenii din Iași au fost anunțați că e bine ca în perioada următoare să consume apa responsabil.

”Am convocat astăzi o întâlnire cu reprezentanții ApaVital, Consiliul Județean, Apele Române, Direcția de Sănătate Publică, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Direcția pentru Agricultură, ARACIS pentru a discuta despre situația alimentării cu apă potabilă în județul Iași. Prioritatea noastră trebuie să fie asigurarea apei către populație, mai ales în condiții de temperaturi ridicate. Este și o situație de sănătate publică. La fel de adevărat însă este că sunt mari probleme cauzate de secetă în ceea ce privește cantitatea de apă disponibilă. În 17 unități administrativ-teritoriale din județ existau astăzi restricții în alimentare. Datele sunt actualizate periodic pe site-ul ApaVital. O situație deosebită se întâlnește în zona Bivolari, unde sursa de apă este în județul Botoșani și operatorul din județul vecin a comunicat ca poate livra apă doar din două în două zile”, a declarat Bogdan Cojocaru, prefectul județului Iași.