COMEMORARE dureroasă pentru români: 30 de ani de la tragedia de la Cenaclul Flacăra VIDEO

Au trecut 30 de ani de la una dintre cele mai cumplite tragedii trăite vreodată de români. Şase oameni au murit călcaţi în picioare şi alte zeci au fost răniţi în timpul ultimului spectacol al Cenaclului Flacăra, pe stadionul Ilie Oană din Ploieşti. În timpul concertelor s-a stârnit o furtună puternică, iar oamenii s-au panicat în momentul în care a picat curentul electric şi au fugit spre ieşire. Incidentul cumplit a dus la interzicerea Cenaclului Flacăra.

18 iun. 2015, 13:44
COMEMORARE dureroasă pentru români: 30 de ani de la tragedia de la Cenaclul Flacăra VIDEO

Mii de oameni erau pe stadionul Ilie Oană din Ploieşti în data de 15 iunie 1985. Cântau, dansau şi se bucurau de ceea ce pentru ei însemna Woodstockul românesc, Cenaclul Flacăra. Dar în timpul spectacolului a început o furtună puternică. Iniţial, oamenii nu au reacţionat, potrivit România TV.

După ce s-a întrerupt curentul electric, mulţimea a intrat în panică. Miile de oameni s-au îmbulzit înspre ieşire. Scena a fost înfiorătoare. Oamenii s-au călcat pur şi simplu în picioare. Cei care au anchetat atunci cazul au reuşit cu greu să-i identifice pe cei şase oameni ucişi de mulţimea dezlănţuită

„Acolo a fost asfixie mecanică produsă prin comprimări toraco-abdominale şi leziuni ale organelor interne. Din cauza busculadei care s-a produs acolo prin presiunea enormă a mulţimii. Practic, oamenii au fost striviţi şi unii chiar călcaţi în picioare”, a declarat Andrei Banu, colonel în rezervă.

Alţi zeci de oameni au fost răniţi. Iniţial, comuniştii au ascuns nenorocirea, dar, la scurt timp, Cenaclul Flacăra a fost interzis, iar muzica folk, scoasă practic în afara legii.