CONDAMNATĂ la VIOL ÎN GRUP pentru că îi plăcea un băiat din satul vecin VIDEO

Un tribunal tribal din India întrunit ad-hoc a condamnat o tânără la viol în grup, pentru că localnicii aflaseră că ea avea o legătură cu un bărbat din satul vecin.

23 ian. 2014, 16:13

O indiancă de 20 de ani se zbate între viaţă şi moarte, după ce un juriu ilegitim de consăteni, întrunit ad-hoc a condamnat-o la pedeapsa cu „violul în grup”, când s-a aflat că ea avea o relaţie cu un bărbat din satul vecin.

Mai mult decât atât, majoritatea bărbaţilor din „tribunalul” ad-hoc a făcut parte din grupul care trebuia să pună în aplicare pedeapsa. Astfel, tânăra a fost luată cu forţa din familia ei şi dusă şi ţinută captivă într-un hangar unde a fost violată toată noaptea de 13 bărbaţi, între care zece făcuseră parte din „tribunalul” care o „condamnase”.

Pedeapsa, rezultatul abuzurilor de neimaginat ale comunităţii locale din Suri (Bengal), a lăsat-o pe victimă aproape în agonie. În ciuda stării critice în care se află, tânăra a reuşit să îşi spună teribila poveste publicaţiei The Times of India, citată de Daily Mail.

„Am avut o relaţie de dragoste cu un bărbat din satul vecin. Comunitatea mea ne-a adus pe amândoi la judecată, unde era prezent şi conducătorul nostru. Mi-au spus că trebuie să le dau 50.000 de rupii (aproximativ 500 de euro). Când le-am spus că nu pot să le dau aceşti bani, m-au brutalizat„, a  povestit tânăra.

Poliţia i-a arestat pe toţi cei 13 bărbaţi care au comis violul în grup asupra tinerei, iar printre aceştia se află şi căpetenia satului. Aceştia urmează să fie judecaţi şi pedepsiţi conform legii.

Un medic care o îngrijeşte pe tânără a relatat la rândul său că ea a reuşit să scape cu viaţă numai datorită faptului că „este o fată puternică în cadrul tribului din care face parte”. Mama ei a afirmat că este foarte tulburată de faptul că „această crimă a fost comisă de propriii noştri oameni”.

Apărătorii drepturilor omului din India au spus că legea ţării nu prevede nicăieri şi pentru nimeni pedeapsa cu violul în grup şi că ceea ce i s-a întâmplat tinerei din Bengal este o crimă a localnicilor care ar putea fi condamnaţi la pedeapsa cu moartea.