CORONAVIRUS. Poliţia a început să facă verificări cu privire la medicii care îşi dau demisia

Poliția face verificări cu privire la demisia cadrelor medicale din această perioadă, conform unui document transmis de stiripesurse.ro. Poliţia Dolj a solicitat, prin intermediul DSP Dolj, datele de identificare ale medicilor demisionari de la un spital din judeţ.

RomaniaTV.net
01 apr. 2020, 19:38

„Având în vedere solicitarea Inspectoratului de Poliţie Dolj – Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice transmisă cu adresa nr. 160508/01.04.2020, vă rugăm să ne comunicaţi datele de identificare ale personalului medical (medici, medici rezidenţi) şi personalului sanitar mediu care în perioada 01.03.2020 – 01.04.2020 şi-a depus demisia din activitate”, se arată în document.

Citește și: Florin Filip, noul manager al Spitalului Judeţean Suceava, şi-a dat demisia în plină epidemie de coronavirus

Reprezentanţii Poliţiei Române au confirmat autenticitatea documentului şi au precizat că în cursul zilei de joi vor reveni cu explicaţii oficiale, potrivit stiripesurse.ro. 

Citește și: Medic din Suceava confirmat cu coronavirus acuză autorităţile de nepăsare: „Am sunat de 70 de ori la DSP”

Ancheta IPJ Dolj vine în contextul unui val de demisii de la mai multe spitale din ţară. Unele cadre medicale refuză să îngrijească bolnavi de COVID-19, acuzând lipsa echipamentului de protecţie corespunzător. În ultimele zile, la nivelul Ministerului Sănătăţii s-a luat în calcul şi interzicerea, prin ordonanţă militară, a demisiei medicilor. Anunţul a fost făcut luni seara de secretarul de stat Horaţiu Moldovan, însă marţi acelaşi oficial a declarat că nu susţine o asemenea măsură.