CORONAVIRUS. Tesla reduce salariile şi angajaţii neesenţiali din cauza pandemiei de coronavirus

Tesla şi-a anunţat angajaţii mrţi dimineaţa că va reduce temporar salariile şi angajaţii neesenţiali, deoarece producătorul auto îşi va reduce producția de mașini noi datorită COVID-19.

RomaniaTV.net
08 apr. 2020, 08:35
CORONAVIRUS. Tesla reduce salariile şi angajaţii neesenţiali din cauza pandemiei de coronavirus

Şeful companiei de resurse umane din America de Nord și consilierul intern Valerie Workman, care a fost publicat de CNBC, Tesla le-a spus angajaților că unele locuri de muncă vor fi afectate, deoarece continuă să mențină „doar operațiunile critice minime care funcționează.”

„În timp ce continuăm să menținem doar operațiunile critice minime în funcțiune, ne așteptăm să reluăm producția normală la facilitățile noastre din SUA pe 4 mai, cu excepția oricăror schimbări semnificative”, a spus emailul. „Până la acel moment, este important să luăm măsuri pentru a ne asigura că rămânem pe cale să realizăm planurile noastre pe termen lung.”, a adăugat acesta. 

Potrivit e-mailului, compania va începe să pună în aplicare anumite măsuri de reducere a costurilor începând cu 13 aprilie. Aceste măsuri includ reducerea temporară a salariilor pentru angajații salariați și plasarea angajaților care nu pot lucra de acasă și nu au fost desemnați „munca critică la fața locului” din Furlough.

Citeşte şi: Pandemia de coronavirus a ucis cel puţin 80 de mii de persoane

„Pentru angajații din SUA, aceste reduceri sunt de 30% pentru vicepreședinți, de 20% pentru directori, și de 10% pentru toți ceilalți”, a spus e-mailul cu privire la reducerile de salarii, care se așteaptă să rămână în vigoare până la sfârșitul celui de-al doilea trimestru.

„Pentru angajații din afara SUA, vor exista și reduceri comparabile, dintre care specificul va fi comunicat de echipa de conducere locală în conformitate cu legile locale și consiliile de muncă”, a continuat emailul.

Angajații plasați în condiții de îngrijorare își vor menține prestațiile de asistență medicală și vor fi eligibili pentru prestații de șomaj prin intermediul agențiilor lor de stat. E-mailul a adăugat că, în această perioadă, ajustările salariale și ale ratei orare, precum și subvențiile de capitaluri proprii vor fi în așteptare. Tesla le-a oferit angajaților posibilitatea de a lua un concediu voluntar.

Citeşte şi: Trei angajati ai Tribunalului Suceava infectaţi cu coronavirus

„Continuăm să monitorizăm situația îndeaproape, iar prioritatea noastră principală este să asigurăm siguranța angajaților noștri. Ca de obicei, pentru cei aflați la fața locului, dacă sunteți bolnav sau vă simțiți incomod veniți la muncă, vă rugăm să contactați managerul dvs. și să rămâneți acasă.”, a adăugat e-mailul.

Tesla și-a închis temporar fabrica Fremont începând cu 23 martie, după o comandă de adăpost în loc în zona golfului San Francisco, pentru a reduce răspândirea coronavirusului. De asemenea, Tesla și-a suspendat majoritatea operațiunilor la fabrica sa de panouri solare din Buffalo, New York.

Un Tesla Gigafactory în afara Reno, Nevada, rămâne deschis, în ciuda faptului că un lucrător a testat pozitiv COVID-19 la sfârșitul lunii martie.