Creatorul de modă care a violat o minoră la Bârlad, condamnat la închisoare cu executare

Un creator de modă a fost condamnat la închisoare cu executare după ce a violat o minoră la Bârlad. Andrei Spiridon a primit 3 ani, însă nu pentru viol, ci pentru lipsire de libertate. Asta după ce victima şi-a retras una din plângeri.

28 ian. 2017, 18:11
Creatorul de modă care a violat o minoră la Bârlad, condamnat la închisoare cu executare

Judecãtoria Bârlad a decis, vineri, condamnarea lui Andrei Silvian Spiridon la trei ani de închisoare cu executare pentru sãvârsirea infractiunii de lipsire de libertate în mod ilegal. Pentru cea de-a doua infractiune pentru care a fost trimis în judecatã, cea de viol, judecãtorii au dispus încetarea procesului penal, urmare a retragerii plângerii formulatã de persoanã vãtãmatã, scrie vremeanoua.ro.

Pe lângã condamnarea la închisoare cu executare, judecãtorii l-au obligat pe Spiridon ca timp de trei ani de zile, dupã executarea pedepsei, sã nu se apropie de victimã si de membrii familiei acesteia la o distantã mai micã de 100 de metri, sã nu se apropie de unitatea de învãtãmânt la care aceasta va studia, de domiciliul acesteia sau în alte locuri publice în care victima va desfãsura activitãti sociale. Judecãtorii i-au interzis lui Spiridon orice încercare de a lua legãtura cu victima sau familia acesteia.

Citeşte şi Designerul care a violat o elevă timp de 3 ore a reclamat procurorul de abuz în serviciu şi a pierdut

„Înceteazã procesul penal fatã de inculpatul Spiridon Silvian Andrei, trimis în judecatã privind sãvârsirea infractiunii de viol, împotriva persoanei vãtãmate ca efect al retragerii plângerii prealabile formulatã de persoana vãtãmatã. (…) Condamnã pe inculpatul Spiridon Silvian Andrei, la pedeapsa de: – 3 (trei) ani închisoare si pedeapsã complementarã a interzicerii drepturilor. (…) Mentine mãsura controlului judiciar dispusã fatã de inculpatul Spiridon Silvian Andrei pronuntatã de Tribunalul Vaslui. Dispune prelevarea probelor biologice de la inculpat, pentru obtinerea si stocarea în S.N.D.G.J. a profilului genetic. Inculpatul va fi informat cã probele biologice recoltate vor fi utilizate pentru obtinerea si stocarea în S.N.D.G.J. a profilului genetic. Obligã pe inculpatul Spiridon Silvian Andrei sã plãteascã statului, contravaloarea cheltuielilor judiciare avansate de stat, în cuantum de 37.500 lei. Obligã persoana vãtãmatã sã plãteascã statului contravaloarea cheltuielilor judiciare avansate de stat, în cuantum de 37.500 lei”, este sentinta datã de judecãtorii bârlãdeni.

Andrei Silvian Spiridon, cunoscut în lumea modei ca un designer stilat si tânãr, a fost retinut pe 6 ianuarie anul trecut, pentru cã o minorã de 17 ani i-a fãcut o plângere la Politia Bârlad, în care a precizat cã a fost violatã de Andrei Spriridon. Fapta s-ar fi produs în cea de a doua zi de Crãciun, în decembrie 2015, iar minora care l-a reclamat pe tânãrul creator de modã Andrei Spiridon avea 17 ani si era elevã la Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu” din Bârlad. Fata l-a cunoscut într-un club din Bârlad, iar el a condus-o acasã în prima searã, dându-si întâlnire a doua zi de Crãciun, pe 26 decembrie, tot la clubul respectiv. Dupã ce s-au distrat împreunã în club, fata a plecat cu tânãrul creator de modã, care n-a mai dus-o acasã, ci la un kilometru de Bârlad, unde a violat-o. Andrei Spiridon s-a trezit apoi sãltat pe sus de politisti, sub acuzatia de viol, faptã pe care el o neagã de atunci cu hotãrâre. A fost arestat la domiciliu din luna ianuarie anul trecut, dupã care din vara acestui an a obtinut mãsura controlului judiciar. Recent, pe 10 ianuarie, victima lui, care are acum 18 ani, si-a retras plângerea pentru infractiunea de viol, pentru cã ar fi primit de la Silvian Spiridon suma de 50 000 de lei si o masinã. Fata ar fi declarat procurorilor cã vrea sã plece cu mama ei din tarã, departe de tot ce a trãit în ultimii doi ani si, mai ales, vrea sã scape de stresul proceselor care o obligã sã se vadã cu violatorul ei în fiecare lunã pe holurile judecãtoriei sau tribunalului. Dar, pentru cã procurorii si-au dat seama cã poate scãpa de infractiunea de viol, prin împãcarea cu victima, l-au acuzat si de infractiunea de lipsire de libertate în mod ilegal, faptã pentru care nu existã cale de „împãcare” si care i-a adus creatorului de modã trei ani de închisoare cu executare. Decizia judecãtorilor bârlãdeni nu este definitivã ea putând fi atacatã cu apel la Tribunalul Vaslui în termen de 10 zile.

Citeşte şi Designerul din Vaslui acuzat că a violat o elevă olimpică, declaraţii incredibile în faţa magistraţilor


loading...