Cruzime: Câinii maidanezi dintr-o comună din Gorj sunt împuşcaţi

O comună din Gorj a scăpat de câinii maidanezi printr-o metodă crudă: toţi câinii fără stăpân care intră pe terenurile de vânătoare sunt împuşcaţi. Unii săteni sunt oripilaţi de acţiune, alţii însă preferă să se simtă în siguranţă în localitatea lor.

RomaniaTV.net
17 sept. 2013, 12:32
Cruzime: Câinii maidanezi dintr-o comună din Gorj sunt împuşcaţi

Autorităţile din comuna Leleşti spun că au prins oameni care vin cu duba şi lasă maidanezi la marginea satului, informează România TV.

„De vreo 2-3 ani am întâmpinat această problemă cu aducerea de către mai multe comune şi din Tg. Jiu a câinilor aici la groapa de gunoi şi de aici ei pleacă în sălbăticie în căutare de mâncare”, a declarat Marian Rotaru, primarul comunei Leleşti.

Autorităţile susţin că legea le permite să împuşte câinii care intră în zonele de vânătoare.

„Actuala lege, care e din 2006 prevede foarte clar (…) pisicile şi câinii sălbăticiţi sau hoinari, găsiţi pe suprafeţele fondurilor cinegetice se împuşcă fără despăgubiri, iar fapta nu constituie infracţiune”, a precizat Gheorghe Tonca, preşedintele AJVPS Gorg.

Autorităţile din Leleşti au decis să împuşte maidanezii din păduri ca să prevină traagedii produse de eventuale atacuri.