CRUZIME INCREDIBILĂ: O tânără, violată şi incendiată de fiii unor oficiali guvernamentali ucraineni

Cazul şocant al unei tinere care susţine că a fost violată în grup, aruncată într-o groapă şi incendiată de fiii a doi foşti oficiali guvernamentali a generat proteste masive în Ucraina, relatează Sunday Mail, în ediţia electronică.

RomaniaTV.net
18 mart. 2012, 14:13
CRUZIME INCREDIBILĂ: O tânără, violată şi incendiată de fiii unor oficiali guvernamentali ucraineni

Protestele faţă de subiectivitatea anchetei poliţiei şi de indulgenţa faţă de suspecţi au fost conduse de militantele din cadrul mişcării Femen.

Doi dintre suspecţi sunt Maksim Prisijnikov, în vârstă de 23 de ani, fiul administratorului regional, şi Artion Pogosian, în vârstă de 21 de ani, fiul procurorului regional, potrivit Hurriyet Daily News.

Victima, Oksana Makar, în vârstă de 18 ani, a supravieţuit în mod miraculos atacului oribil comis în Mikolaiiv la 9 martie. Ea are însă arsuri pe suprafaţa a 55 la sută din corp şi medicii i-au amputat un braţ şi ambele picioare în eforturile lor de a o ţine în viaţă. Ea susţine că a fost invitată de Prisijnikov şi Pogosian în apartamentul prietenului lor Evgheni Krasnoşek, unde susţine că a fost violată.

Aceştia au încercat să o stranguleze după care au învelit-o într-un cearşaf, au aruncat-o groapă pe un şantier şi i-au dat foc, susţine Kyiv Post. Tânăra a fost găsită în viaţă în ziua următoare, de un bărbat care a auzit-o gemând. După ce a fost operată, ea a putut povesti, în cele din urmă, coşmarul prin care a trecut.

„Am crezut că nu voi supravieţui. Nu îmi simţeam corpul. La început am strigat după ajutor”, a povestit ea într-un interviu pentru Gazeta.ua. „Dar nu era nimeni acolo, aşa că am început să mă rog. Am crezut că am murit. Îmi aduc aminte totul ca prin ceaţă”, a adăugat ea.

Cei trei suspecţi au fost arestaţi, dar doi dintre ei au fost eliberaţi ulterior din cauza lipsei de probe, potrivit Parchetului din Mikolaiiv. Procurorii susţin că nu au interogat-o pe Makar deoarece era inconştientă, deşi mama acesteia insistă că ea putea vorbi.

Furia a izbucnit în ţară în momentul în care un ofiţer de poliţie a confirmat că doi dintre suspecţi sunt fiii unor foşti oficiali guvenamentali. Unul dintre ei ar fi descris atacul într-o înregistrare pe YouTube.