Cum a fost îmbrăcată Carmen Iohannis la întâlnirea cu Împăratul Japoniei, Naruhito, şi Împărăteasa Japoniei, Masako / GALERIE FOTO

Carmen Iohannis l-a însoțit pe președintele Klaus Iohannis la întâlnirea cu Împăratul Japoniei, Naruhito, şi Împărăteasa Japoniei, Masako.

07 mart. 2023, 14:42

Președintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen Iohannis, au fost primiţi, marți dimineaţa, la Palatul Imperial din Tokyo, de Împăratul Japoniei, Naruhito, şi Împărăteasa Japoniei, Masako. Pentru această întâlnire, Carmen Iohannis a ales o ținută primăvăratică.

Conform protocolului imperial nipon, după fotografiile comune, discuţiile s-au purtat separat. Președintele Iohannis a discutat cu Împăratul Japoniei, Naruhito, iar soția sa, Carmen, a avut discuție separată cu Împărăteasa Japoniei, Masako.

Pentru întâlnirea de la Palatul Imperial din Tokyo, Carmen Iohannis a îmbrăcat o rochie roz, cu mâneci scurte, până la genunchi, special creată pentru acest eveniment de designerul Andreea Tincu, potrivit unica.ro. La rochia roz, Carmen Iohannis a accesorizat o pereche de pantofii de aceeași culoare și o curea de culoare galbenă.

Cum s-a îmbrăcat Carmen Iohannis la întâlnirea cu împăratul și împărăteasa Japoniei

„Este o rochie complexă, din brocart cu mătase, în cromatică de primăvară. Este o ținută unicat, special creată pentru această vizită” , a declarat designerul Andreea Tincu, pentru unica.ro.

Ca și la celelalte vizite oficiale, Carmen Iohannis și-a pus și de această dată amprenta pe modelul pe care a ales să îl poarte. „Am ales împreună și am discutat toate detaliile vizitei în avans. Am primit dress code, lungime mânecă, lungime rochie etc”, mai spune Andreea Tincu.