Cum arată acum Maria, fetița adoptată de Victor Ponta și Daciana Sârbu? Micuța are deja 8 anișori

Victor Ponta și Daciana Sârbu au adotat-o pe Maria în 2020, însă acum fetița este deja perfect adaptată în noua ei familie. Aceasta a împlinit deja 8 anișori, însă lucrurile au fost destul de complicate la început.

20 feb. 2023, 09:17

Maria, fetița pe care au adoptat-o Daciana Sârbu și Victor Ponta, a împlinit 8 anișori în toamna anului 2022. Fostul premirer și soția sa au adoptat-o pe Maria în 2020, ei fiind căsătoriți încă din 2008. Cuplul mai are o fetiță de 14 ani, iar Victor Ponta mai are un băiat din căsătoria anterioară cu Roxana Ponta. Andrei s-a născut în 2003, însă părinții lui au divorțat la numai un an distanță.

Daciana Sârbu a fost membru în Parlamentul European, iar în prezent este patroana unui lanț de cofetării în București. Aceasta i-a pregătit Mariei un tort spectaculos Mariei pentru ziua ei, iar acest lucru nu este deloc surprinzător din moment ce a obținut diploma de cofetar tocmai la Paris.

Citește și: Daciana Sârbu poartă astăzi pantofii de la brandul celebru preferat de Elena Ceaușescu. Are o colecție impresionantă

Daciana Sârbu a fost invitată în urmă cu mai mult timp la podcastul lui Mihai Morar, unde a povestit cât de complicat a fost procesul de adopție al Mariei și câte piedici au fost nevoiți să depășească. Aceasta a mai povestit și despre cum s-a adaptat micuța în noua familie.

Daciana Sârbu a povestit cum a fost procesul de adopție

„Este normal să dureze, pentru că se explică în ce situații poți să te afli. Nu este ușor. Ți se spune tot ce poate fi mai rău, ceea ce este foarte bine, este extraordinar. Mulți nu se așteaptă la ce urmează. Tocmai de aceea există acest proces, există psihologi care te pregătesc pentru adopție înainte de orice. Procesul se finalizează cu acest atestat pe care poți să îl primești sau nu. Experiența celor ce evaluează îi poate duce la concluzia că o familie nu este pregătită și sunt sigură că s-a întâmplat”.

Aceștia au obținut certificatul de părinți adoptatori și ulterior au consultat direct lista de copii greu adoptabili, aceștia aveau o dorință foarte clară, să adopte o fetiță, așa cum a cerut fiica lor Irina.

„Nu ne-am dorit un copil perfect, nu ne-am dorit o situația ideală. Ne-am dorit să putem oferi iubire pentru că aveam de oferit și trecând prin câte am trecut noi ca familie, nu am considerat că o situație dificilă ar fi fost așa imposibil de dus. Am luat decizia într-un punct în care experiența atâtor ani grei ne-a făcut să spunem că putem duce orice situație chiar dacă îți ia mai mult timp, mai mult efort, chiar dacă trebuie să muncești toată viața să-i corectezi niște lucruri”, a explicat Daciana, în dialogul cu Mihai Morar.

Din listele foarte lungi ei au ales-o pe Maria, pentru că Dacianei Sârbu i s-a părut că seamănă cu Victor Ponta și pentru că a avut un zâmbet molipsitor.

„Când am văzut-o prima dată am spus că este o asemănare mult prea evidentă și îi râdea toată fața. Am zis că e un copil vesel. Le-am și spus că nu vreau să mai vedem pe altcineva. Am găsit un chip comun care radia bucurie și așa este. Este cel mai vesel copil”.

Cu toate că acum are parte de o familie extrem de iubitoare care poate să îi ofere tot ce a visat, începuturile nu au fost ușoare. Micuța a avut nevoie de o perioadă de adaptare, care a fost destul de dificilă. Maria a fost nevoită să treacă peste suferințele trăite la casa de copii. Daciana nu a spus prin ce a trecut micuța, a lăsat să se înțeleagă că a avut o viață extrem de grea: „a trăit în cinci ani când într-o viață de om”. Adaptarea la rutina de la grădiniță a fost o etapă grea pentru toată familia.

„Se gândea că am luat-o și unde o ducem. Degeaba îi explici unui copil că eu vin la ora 3 și te iau. Maria își lua ghiozdanul și fugea, după prima oră își făcea bagajul și pleca din clasă pentru că voia acasă. Veneam, discutam la poartă, îi explicam că sunt acolo, că o aștept. E un proces pe care l-a înțeles până la urmă. Cu trecerea timpului a câștigat mai multă siguranță, a înțeles că acela este căminul ei și că nu mai plecăm nicăieri. A trebuit să îi repet de multe ori lucrul acesta”, a povestit Daciana Sârbu.

Citește și: Imagine rară cu Victor Ponta şi soţia sa, Daciana! „Mr & Mrs Smith” de România într-o ipostază extrem de elegantă FOTO