Cum arată noul Ford Edge. Cel mai avansat SUV din punct de vedere tehnologic al americanilor GALERIE FOTO

Ford a dezvăluit astăzi noul SUV Ford Edge dedicat clienților europeni. Este cel mai avansat SUV din punct de vedere tehnologic din istoria companiei americane.

21 feb. 2018, 12:17

Noul Ford Edge oferă o gamă largă de sisteme de asistență a șoferului care se bazează pe camere și pe senzori și au rolul de a transforma fiecare călătorie într-una mai confortabilă și mai puțin stresantă, ajutând șoferii să evite sau să diminueze efectele unor eventuale coliziuni, scrie auto-bild.ro. Își fac debutul european Sistemul de frânare post-coliziune, Asistența suplimentară în coloana de direcție la evitarea obstacolelor și sistemul Tempomatul Adaptiv cu Oprire-Pornire și Fixare pe centrul benzii de rulare.

Citeşte şi Înmatriculările de autoturisme second hand, în creştere de peste patru ori în ianuarie 2018

Noul Edge lansează, de asemenea, o versiune Bi- Turbo puternică și eficientă a motorului diesel Ford EcoBlue de 2.0 litri, împreună cu o transmisie automată cu opt trepte. Dezvăluit în versiunea sportivă ST-Line, noul Edge iese în evidență prin zonele frontale și posterioare redesenate, prin grila masivă de tip fagure, prin elementele suplimentare – inclusiv pragurile evazate – vopsite în culoarea caroseriei, și prin jantele din aluminiu standard de 20 de inchi.

Noul motorul diesel Bi-Turbo Ford EcoBlue de 2.0 litri și 238 CP este combinat cu sistemul de tracțiune integrală Ford Intelligent All Wheel Drive și oferă cuplu la turații joase, dar și zgomot mecanic și vibrații reduse, propunând în același timp performanțe lineare și fluide la accelerare, scopul final fiind o experiență de șofat mult mai confortabilă. Echipat standard cu sistemul Auto Start-Stop, motorul Ford EcoBlue de 2.0 litri este oferit de asemenea pe noul Ford Edge în versiunea cu 190 CP în combinație cu o cutie de viteze manuală cu șase trepte și cu sistemul de tracțiune integrală Intelligent All Wheel Drive.

Citeşte şi Fabricile din Rusia vor să producă maşini Ford pentru piaţa europeană. Fabricantul este prezent şi în România

Edge ST-Line

Noul Edge ST-Line prezintă elemente de design exterioare și interioare care includ:

Inserții de culoarea caroseriei în zona inferioară a portierelor, pe aripi și în zona laterală a mașinii, dar și o grilă frontală superioară a cărei ramă este acoperită într-o nuanță specială unică neagră.
Jante premium din aluminiu: standard de 20 de inchi, opțional de 21 de inchi.
Țevi duble de evacuare cu terminații cromate.
Piele perforată Miko-Dinamica pe scaunele care oferă 10 reglaje electrice.
Volan și schimbător de viteze îmbrăcate în piele perforată, cusături roșii pe levierele cutiilor de viteze manuale.
Pedale din aluminiu, plafon tapițat în culoarea neagră și covorașe premium din velur.

Noul Edge le va fi oferit clienților europeni, pe lângă varianta sportivă ST-Line, în versiunile Vignale, Titanium sau Trend.