Cum arată singurul copil născut la Cernobâl, după explozia din 1986. A fost hrănit cu lapte iradiat FOTO

Marika, acum în vârstă de 19 ani, s-a născut în zona contaminată deoarece părinţii ei au refuzat să se mute. Tânăra este singurul copil născut în zona poluată din Cernobîl după cumplita explozie din 1986.

14 iun. 2019, 06:35

Când s-a născut, în 1999, autorităţile ucrainiene au încercat să ascundă „ruşinea” – copilul născut într-o familie de muncitori care locuiau ilegal la 30 de kilometri de Cernobîl, scrie spynews.ro. Părinţii tinerei au refuzat să se mute deoarece autorităţile nu le-au oferit o casă alternativă.

Citeşte şi Ultima modă pentru amatorii de senzaţii tari: turismul nuclear

În schimb, au fost acuzaţi că îşi omoară fiica şi o abuzează. Se pare că a fost hrănită cu lapte provenit de la vaci care se hrăneau cu iarbă din zona iradiată. De-a lungul timpului, mama ei, Lydia Sovenko, a fost nevoită să se confrunte şi să nege foarte multe zvonuri legate de fiica ei.

„Dacă oamenii cred că e mutant sau că are două capete, greşesc foarte mult. Este un copil absolut minunat şi sănătos din ceea ce putem observa noi”, a declarat mama tinerei într-un interviu.

„Oamenii de aici cred că Mariyka este un simbol al renaşterii Cernobîlului, un semn de la Dumnezeu pe care îl interpretează drept o binecuvântare că trăiesc aici şi că viaţa revine în aceste locuri”, a povestit Lydia, în vârstă de 66 de ani.