Cum face Andreea Bănică ciocolată de casă. Ingredientul special care schimbă cu totul gustul clasei al desertului

Andreea Bănică este o artistă foarte apreciată. Îşi face meseria cu multă dragoste, însă atunci când nu e pe scenă se ocupă şi de o altă pasiune dragă ei, gătitul.

20 ian. 2022, 21:31
Cum face Andreea Bănică ciocolată de casă. Ingredientul special care schimbă cu totul gustul clasei al desertului

Îi place să petreacă timp în bucătărie pentru a le pregăti bunătăţi celor dragi. Mai ales atunci când vine vorba de ceva dulce. Andreea Bănică a făcut recent ciocolată de casă.

Tuturor ne place ciocolata şi chiar ne-am dori să o consumăm mai des. Din păcate, nu prea ne ajută în lupta cu kilogramele. O dată la ceva vreme putem opta pentru această variantă şi, bineînţeles, dacă o facem acasă e mult mai sănătoasă decât cea cumpărată din comerţ.

Iată cum face Andreea Bănică ciocolată de casă

  • 200 grame de cocos
  • 500 grame lapte praf
  • 150 ml apă
  • 100 grame unt cu 85% grăsime
  • 1 linguriță de sorțișoară pudră
  • 1-2 fiole de esență rom/ vanilie
  • cacao cât cuprinde
  • nuci și stafide (opțional)

Ciocolată de casă – Mod de preparare:

Se pune la fiert apa și zahărul până se formează un sirop. În funcție de cât de dens este siropul, ciocolată va fi mai moale sau mai uscată. Puteți verifică consistentă siropului cu o picătură pusă între degetul mare și cel arătător și lipiți și dezlipiți degetele. Dacă siropul se întinde este bun și dens.

Se ia vasul de pe foc și se adaugă untul care se va topi repede. Nu trebuie decât să amestecați până se omogenizează. În acest timp, în alt castron se amestecă laptele praf cu cacaoa, iar apoi se toarnă peste ele, treptat, siropul cu unt, cât încă este cald. Amestecați mai întâi bine cu o lingură de lemn sau spatulă, apoi, după ce compoziția de ciocolată de casă se răcorește un pic, se frământă cu mâna.

Se pregătesc nucile sau alunele, în funcție de preferințe, iar ulterior vor fi înglobate în ciocolată de casă. Nucile, alunele sau migdalele se prăjesc ușor în prealabil pentru a li se intensifica aromele, iar când compoziția de ciocolată de casă este gata frământată se scoate pe o tavă unsă bine cu unt, se întinde cu spatulă sau cu palmele, iar apoi se lasă la rece. După maxim 30 de minute poate fi savurată alături de cei dragi!

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Andreea Banica (@iamandreeabanica)