Cum întâmpină Adriana Iliescu primăvara. În fiecare an face asta împreună cu fiica ei: „Singurul lucru pe care îl facem”

Cum întâmpină Adriana Iliescu primăvara. În vârstă de 84 de ani, fosta profesoară nu cere multe de viață, vrea doar să mai aibă zile pentru a se bucura cât mai mult de fiica ei, Eliza, care este deja la facultate.

01 mart. 2023, 12:38
Cum întâmpină Adriana Iliescu primăvara. În fiecare an face asta împreună cu fiica ei: „Singurul lucru pe care îl facem”
Cum întâmpină Adriana Iliescu primăvara

Cum întâmpină Adriana Iliescu primăvara. A devenit vedetă după ce a adus pe lume o fetiță, la vârsta de 66 de ani, prin inseminare artificială. După ce a născut, fosta profesoară de limba și literatura română a intrat în Cartea Recordurilor, fiind cea mai bătrână mamă din România.

Citește și: Cea mai bătrână mamă din România, săracă, dar fericită! Adriana Iliescu va petrece Crăciunul cu fiica ei: „Nu plecăm nicăieri, nu avem bani de cheltuit. Nici mâncare nu vom cumpăra multă”

Cum întâmpină Adriana Iliescu primăvara

Fosta profesoară ține foarte mult la tradițiile românești, așa că de 1 martie, odată cu venirea primăverii, s-a gândit să celebreze în stilul său caracteristic, nimic sofisticat. În fiecare an, cumpără zambile albastre, florile preferate ale ei și ale fiicei sale, dar și ceva dulce. De obicei, este nelipsită și o plimbare prin natură, însă, anul acesta, temperaturile sunt destul de scăzute.

Sărbătorim sufletește, în liniște, 1 și 8 martie (n.r – ziua mamei). O să ne comandăm un tort bun, dulce, cum ne place nouă, o să ne cumpărăm două buchețele de zambile albastre pentru că alea ne plac nouă, deoarece miros foarte frumos și cam atât. Nimic special!

În fiecare an, este altfel pentru noi! De exemplu, în alți ani, dacă era frumos afară, ne plimbam, sau dacă aveam bani mergeam la o terasă și tot așa. Niciodată nu am avut o tradiție anume. Singurul lucru pe care îl facem în fiecare an este să cumpărăm zambile albastre. În rest, totul variază”, a declarat Adriana Iliescu pentru Click.ro.

Adriana Iliescu, cea mai bătrână mamă din lume, mândră de fiica sa

Adriana Iliescu este tare mândră de fiica sa, Eliza Maria Bogdana, care are note excelente la facultatea la care este înscrisă. Adolescenta este foarte pasionată de cursurile pe care le urmează și studiază intens pentru viitoarea carieră.

Fata apelează la mama sa de fiecare dată când are nevoie de sfaturi, fosta profesoară declarând că îi pregătește tot felul de prăjituri și dulciuri, în timp ce tânăra se pricepe de minune când vine vorba de paste.

Eliza este la examen acum. Sunt foarte mulțumită de ea. Vineri a avut de predat și un referat și tot așa. Suntem sănătoase amândouă, ne înțelegem de minune, avem cărți în casă. Îmi cere sfaturi, dar cred că nu prea mai are nevoie de ele pentru că este mare, ea este la facultate acum, nu mai este la liceu. Atunci când are nevoie de mine discutăm pe diverse teme și o ajut cum pot eu mai bine.

Are note doar de 9 și 10 la facultate. Îi place foarte mult filosofia, pentru ea este o mare pasiune, limba română nu mai zic, deoarece este o materie care e ca la ea acasă. Astăzi a mai avut un examen la facultate, așa că de dimineață m-am trezit și i-am pregătit o prăjitură. Și ea gătește în casă, sunt tare mândră de ea. Eu nu știu să pregătesc spaghete bolognese și le face Eliza”, a dezvăluit Adriana Iliescu.