Cum îţi sabotezi singură dieta: Motive pentru care nu slăbeşti

Consideri că mănânci echilibrat, sănătos şi faci şi suficient efort fizic, dar cântarul tău nu vrea sub nicio formă să indice mai puţine kilograme? Se prea poate să-ţi sabotezi singură dieta fără să-ţi dai seama.

RomaniaTV.net
11 feb. 2014, 07:51
Cum îţi sabotezi singură dieta: Motive pentru care nu slăbeşti

Femeile, dar si barbatii deopotriva au adesea senzatia, in timpul regimurilor alimentare de slabit, ca depun eforturi mari pentru a da jos kilogramele in plus si ca respecta indeaproape conditiile dietei. Ei bine, multi dintre cei care tin cure de slabire calca stramb fara sa-si dea seama, mai ales atunci cand nu urmeaza o dieta prestabilita, ci incearca, pur si simplu, sa manance mai sanatos si sa diminueze cantitatea de alimente consumate pe zi.

1. Te servesti cu polonicul

Se stie ca atunci cand mananci din oala de mancare ai tendinta de a consuma mai mult, pentru ca nu-ti dai seama, vizual, cat ai consumat, de fapt. Din acest motiv este recomandat ca fiecare portie de mancare sa fie pusa in farfuria ei. Dar nu cu polonicul sau cu o lingura mare, ci cu clestele de masa din randul tacamurilor, daca mancarea este solida. Motivul? Mai multe studii au aratat ca persoanele care-si pun paste, spre exemplu, sau mancaruri facute la cuptor in farfurie folosind clestele au un aport caloric zilnic cu 30% mai mic decat cei care se servesc cu ustensilele ce permit cuprinderea unei cantitati mai mari de mancare.

Citeşte şi Dieta cu piersici te slăbeşte 3 kilograme în 4 zile

2. Consumi alcool

Orice fel de alcool, de la bere la whisky si la vin, contine calorii goale, care nu fac altceva decat sa se depuna. Unele persoane care incearca sa-si limiteze aportul caloric pe zi cu scopul de a slabi nu-si dau seama ca alcoolul consumat le strica toata treaba. Ti-e sete? Bea apa. Iesi in oras? Bea cel mult un pahar de vin, iar restul apa, daca vrei ca eforturile tale de a slabi sa dea roade.

3. Mananci iaurt cu fructe

Stii ca iaurtul este recomandat in curele de slabire, avand relativ putine calorii. Ei bine, iaurtul cu adevarat bun la slabit este cel natural, simplu, de preferinta grecesc, pentru ca are un continut mai mare de proteine decat cel clasic. Insa multe persoane care isi creeaza propriul regim alimentar pentru a slabi nu tin cont de acest lucru si mananca iaurt cu tot felul de arome, mai ales cu fructe. Toate iaurturile contin o anumita cantitate de indulcitori, dar cele cu fructe sau alte arome abunda in indulcitori artificiali. Mai mult, nu ofera satietatea, in comparatie cu un iaurt grecesc, motiv pentru care te determina sa mai mananci ceva la scurt timp pentru ca se instaleaza rapid senzatia de foame.

Dieta cu un aliment pe zi te scapă de 6 kilograme în 6 zile

4. Mananci in oras

Mesele luate in oras sunt problematice atunci cand tii cura de slabire. Chiar daca nu te avanti la pizza sau la cartofi prajiti cu friptura, multe preparate servite la restaurant contin mai mult decat ai avea tu nevoie in regimul tau de slabit. Iar principalul „prieten fals” este salata, preparatele de restaurant continand adesea sosuri, nu intotdeauna preparate natural, de catre bucatar, care abunda in calorii, in grasimi si in sare. Mai mult, cand iesi in oras, esti tentata sa-ti iei o portie normala sau chiar mare, pentru ca, adesea, diferenta de pret intre o portie mica si una normala este infima. Ca sa nu mai vorbim ca ajungi sa iei masa cand deja esti lihnita de foame, motiv pentru care nu poti rezista sa nu-ti iei o portie mai mare. Indiferent cat de foame iti este si indiferent de ratiunile financiare, daca vrei sa slabesti, comanda-ti intotdeauna portii mici, iar in alegerea mancarurilor sa tii cont de simplitate. Cu cat are mai putine produse, cu atat esti mai sigur ca stii ce mananci. Plus ca uneori nu strica sa intrebi chelnerul.

Citeste continuarea pe lyla.ro.