Cum menţinem pâinea proaspătă folosind sare. Vezi şi alte întrebuninţări geniale ale banalului condiment

Că este grunjoasă ori fină, sarea nu folosește doar pentru a da gust mâncărurilor preparate. Are și ale virtuți fapt care o face să fie uneori de neînlocuit în activitățile desfășurate în orice gospodărie.

25 aug. 2017, 10:44
Cum menţinem pâinea proaspătă folosind sare. Vezi şi alte întrebuninţări geniale ale banalului condiment

Cu alte cuvinte, sarea ne vine în ajutor în cu totul alt mod decât ne-am fi așteptat, astfel:

-Dacă se întâmplă ca unul dintre castraveții pentru salată să fie amari, se curăță de coajă, se taie în rondele subțiri și se pune pentru câteva minute în lapte sărat, după care se clătește cu apă rece și se folosește, scrie secretele.com.

Citeşte şi REŢETA ZILEI: Muşchiuleţ de porc în crustă de miere şi muştar

-Nucile vechi vor deveni proaspete dacă cu 4-5 zile înainte de a fi folosite se vor ține în apă sărată.

-Peștele proaspăt își va păstra mai bine forma dacă cu circa 10-20 minute înainte de a fi prăjit se sărează.

-Untdelemnul dintr-o sticlă începută se poate păstra un timp mai îndelungat, fără a râncezi, dacă se pune în sticlă puțină sare.

-Borșul devine mai gustos, dacă înainte de a se fierbe pentru a fi pus în ciorbă I se adaugă puțină sare.

-În lipsa frigiderului putem păstra, pentru scurt timp, carnea proaspătă dacă o ținem învelită într-o pânză înmuiată într-o saramură concentrată.

Vezi aici și beneficiile sării de Himalaya

-Conținutul unui vas cu mâncare se răcește mai repede dacă acesta se așează într-un recipient cu apă rece în care s-a pus un pumn de sare grunjoasă.

-Drojdia de bere se poate păstra proaspătă timp îndelungat dacă se ține în sare fină.

-Fructele și legumele înghețate își recapătă proprietățile organoleptice și valoarea nutritiveă dacă se pun imediat într-un vas cu apă rece în care s-au adăugat 1-2 linguri de sare și se lasă până se dezgheață complet, după care se spală bine cu apă rece.

-Dacă se pune în tigaie puțină sare, grăsimea încinsă pentru prăjit va stropi mai puțin.

-Lămâile a căror coajă a fost folosită la aromarea unor dulciuri se păstrează proaspete timp îndelungat dacă se pun în puțină saramură, atât cât să le acopere.

Citeşte şi Ai aruncat vreodată sare peste umăr? Iată de ce trebuie să faci asta

-Merele curățate de coajă, pentru compot sau alte preparate, nu se mai înnegresc dacă se pun imediat în apă rece în care s-a diluat puțină sare.

-Pâinea se menține mai mult timp proaspătă și nu mucegăiește dacă se pune într-o pungă de material plastic pe fundul căreia se presară puțină sare.

-Cașcavalul vechi, întărit, devine proaspăt dacă se ține într-un șervet înmuiat în apă sărată.

S-ar mai putea adăuga o mulțime de alte întrebuințări atunci când intră în discuție sarea de bucătarie, ne oprim aici, cu promisiunea că vom reveni, desigur, dacă interesează subiectul.