Cum s-a filmat „şmecherul” fără permis care a omorât doi copii cu bolidul. Le-a făcut poliţiştilor aroganţa maximă

Infractorul care a pus pe jar Poliţia Română le-a făcut o aroganţă oamenilor legii, filmându-se în timp ce gonea cu maşina, pe o şosea din judeţul Galaţi.

12 sept. 2016, 09:23

Chiar cu o zi înainte de a comite accidentul sângeros în urma căruia au murit doi copii nevinovaţi, care se jucau pe trotuar, gălăţeanul Ivanciu Corcioveiu s-a filmat conducând un autoturism, pe un drum public, având-o în dreapta sa pe iubita lui, scrie spynews.ro. O aroganţă la adresa oamenilor legii, dacă ţinem cont că făcea asta în timp ce era judecat pentru conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere! De altfel, în procesul respectiv, Corcioveiu urma să apară în faţa judecătorilor chiar la finele acestei luni, însă teribilismul l-a transformat între timp într-un criminal fugar.

Citeşte şi Accident în Capitală: Un copil a fost aruncat prin parbriz din cauza tatălui VIDEO

Dat în urmărire generală şi devenit cel mai căutat infractor din România, Ivanciu Corcioveiu a apărut, vineri, în mediul virtual, socializând cu amicii săi. Extrem de deschis, „inamicul public nr. 1” a acceptat cererea de prietenie solicitată de un jurnalist şi a schimbat câteva vorbe cu acesta. Reporterul incognito a descoperit, însă, că cel care accesase contul de Facebook al lui Ivanciu Corcioveiu nu era infractorul căutat de oamenii legii, ci… un poliţist. În încercarea de a afla cât mai multe informaţii menite să ducă la localizarea infractorului fugar, juriciariştii au intrat pe contul de Facebook al acestuia şi s-au pus pe aşteptat, ca la pescuit, sperând că unul dintre apropiaţii lui Corcioveiu va muşca momeala. „Bună ziua, domnilor poliţişti! Dacă aflaţi ceva despre Ivan, să îmi daţi şi mie un semn, vă rog. Şi poate îi mediatizaţi şi poza, că pe site-ul IGPR încă nu a fost postată la rubrica Urmăriţi General. PS: Sunt jurnalist şi încerc să îl localizez şi eu pe individ”, i-a scris jurnalistul incognito lui „Ivanciu Corcioveiu”. Luaţi ca din oală, poliţiştii care stăteu la pândă pe Facebook n-au ştiut cum să reacţioneze şi… au dat „Like”. Apoi au spus sec: „Mulţumim!”

Dat în urmărire pe… Facebook!

Înainte de a fi emis pe numele său un mandat de arestare în lipsă, individul acuzat de uciderea a doi copii a fost dat în urmărire naţională pe… Facebook, cetăţenii revoltaţi încercând să îl prindă înaintea poliţiştilor preocupaţi cu probleme mult mai importante. Astfel, joi, în timp ce poliţiştii posteau imagini amuzante şi încearcau să strângă „Like-uri”, contribuabilii au declanşat o adevărată campanie pentru a-l localiza şi captura pe Ivanciu Corcioveiu, cel care a ucis cu maşina doi copii şi a fugit de la locul faptei, fiindcă nu avea permis de conducere. „Haideţi să îl prindem pe criminalul din Folteşti! În sprijinul poliției care cică îl caută pe Corcioveiu, dar așa, pe surse… Fără poze… (…) Ia să vedem, dacă împrăștiem acum vorba și imaginea, cum a făcut Godină pentru găsirea ucigașului femeii de pe trecerea de pietoni din București, îl găsesc? El e Corcioveiu Ivanciu!”, a spus cel care a mediatizat imaginile cu asasinul fugar.

Citeşte şi Accident TERIBIL pe DN 22, în Constanţa. Doi oameni au murit, alţi trei sunt răniţi

A spulberat doi copii

Conform unor martori oculari, șoferul care a fugit de la locul accidentului mortal făcea întrecere cu altcineva. Într-o curbă, nu a mai putut să stăpânească mașina şi a intrat într-un grup de copii, după care autoturismul s-a oprit într-un stâlp de telefonie, la o distanță de aproximativ 20 de metri. Polițiștii au reușit să-l identifice pe șoferul care a produs nenorocirea, însă nu au reușit să pună mâna pe el. Mai mult, oamenii legii au aflat că individul de 23 de ani nu avea permis de conducere, iar în luna iunie l-au sancționat pentru că a condus fără permis. „Conducătorul auto a abandonat autoturismul avariat la față locului și a părăsit locul accidentului. Imediat s-a stabilit identitatea conducătorului auto care se sustrage cercetărilor, iar polițiștii efectuează cercetările specifice prinderii sale”, a declarat insp. princ. Aurelian Ropotan – Poliția Rutieră Galați.