Cum să alegi uleiul de motor potrivit pentru maşina ta. Sfaturi de la profesionişti

Alegerea uleiului cel mai potrivit pentru mașina noastră se poate dovedi una dintre gele mai grele decizii, cu atât mai mult cu cât producătorii auto nu recomandă mărci specifice, ci mai degrabă caracteristici de luat în seamă pentru o funcționare optimă a blocului motor. Iar faptul că un ulei necorespunzător calitativ sau neschimbat la timp poate duce la calarea motorului nu ne ușurează cu nimic sarcina, ci dimpotrivă. 

15 ian. 2019, 08:08
Cum să alegi uleiul de motor potrivit pentru maşina ta. Sfaturi de la profesionişti

Deși scopul primordial al uleiului este acela de a lubrifia și de a facilita frecarea dintre părțile metalice ale motorului pe combustie, acesta răcește în același timp și curăță interiorul de impurități care ajung astfel prinse în filtrul de ulei și combate rugina, scrie a1.ro. Specialiștii apreciază că schimbul optim de ulei se face la 10.000 kilometri, cu tot cu filtre, pentru ca acesta să nu devină gelatinos și să îngreuneze funcționarea motorului.

Citeşte şi Cum să arăţi spectaculos în lenjerie intimă

Cele mai importante două aspecte pe care trebuie să le avem în vederea sunt componența și vâscozitatea uleiului. Uleiul trebuie să fie suficient de fluid pentru a circula prin motor, însă destul de vâscos pentru a proteja piesele metalice. În ceea ce privește prețul, pare logic ca un ulei mai ieftin să aibă în componență ingrediente mai ieftine, care să necesite schimbare mai devreme ca un ulei mai costisitor.

Vizitând orice service auto botosani vom afla că uleiul ales trebuie să țină cont de temperatură, prin urmare, în zonele în care anotimpurile cald-rece se succed se folosește ulei multi grade (all season), care să asigure o vâscozitate mai redusă la căldură și mai mare la temperaturi scăzte. Un alt factor important este tipul masinii. Motoarele diesel și cele pe benzină funcționează la temperaturi diferite, prin urmare și au nevoie de uleiuri diferite. În funcție și de bugetul de care dispunem, vom putea lua o decizie cât mai bună. Service auto brasov va poate ajuta in acest aspect pentru a alege productul cel mai bun pret/calitate.