Cum scapă supermarketurile de produsele alterate. Nimic nu se pierde, totul se revinde

Comercianţii sunt în stare să facă aproape orice pentru a scăpa de marfă, iar cei care au de suferit sunt cumpărătorii. Inspectorii ANPC au scos la iveală numeroase nereguli după ce au făcut controale în hypermarketurile şi supermarketurile din Capitală, imediat după Paşte.

RomaniaTV.net
19 apr. 2012, 11:03
Cum scapă supermarketurile de produsele alterate. Nimic nu se pierde, totul se revinde

Promoţii la produse expirate, alterate sau care au gramaj mai mic decât cel indicat pe etichetă sunt doar câteva dintre problemele găsite.

Ca să scape de marfă, unii comercianţi au decis să afişeze preţuri promoţionale, la carnea de pui şi curcan, deşi promoţia nu mai era valabilă de câteva zile. Şi informaţiile de pe ambalaj induc în eroare cumpărătorii. Inspectorii ANPC au găsit la vânzare cutii de lapte ce aveau pe imprimată pe ambalaj imaginea unui pahar în care se adaugă vitamina D şi calciu, cu toate că produsul nu avea aceste adaosuri.

De asemenea, au fost găsite mezeluri cu gramaj mai mic decât cel declarat pe etichetă.
Ceea ce este mai grav este faptul că pe rafturile unor supermarketuri şi hipermarketuri erau scoase la vânzare mezeluri mucegăite şi carne stricată.

Cumpărătorii trebuie să fie atenţi şi la carnea de peşte. Asta pentru că în unele cazuri acesta nu este ţinut în condiţii corespunzătoare. Mai mult decât atât, lipsesc informaţiile privind data expirării.

În urma controalelor făcute, inspectorii ANPC au dat amenzi în valoare totală de 67.000 de lei şi au oprit de la comercializare aproape 150 de kg de alimente.