CUTREMUR cu magnitudine 5.5 la o adâncime de doar 10 km

Un seism cu magnitudinea de 5,5 a zguduit duminică estul Turciei, a anunţat Institutul american de geofizică (USGS), fără a face victime, conform rapoartelor preliminare, transmite AFP.

27 dec. 2020, 18:27
CUTREMUR cu magnitudine 5.5 la o adâncime de doar 10 km

Cutremur cu magnitudine 5.5 în Turcia.  Ministrul de Interne, Suleyman Soylu, a anunţat că deocamdată nu au fost semnalate pierderi de vieţi omeneşti şi nici pagube materiale.

Cutremur cu magnitudine 5.5 s-a produs la ora 06:37 GMT în districtul Sivrice, din provincia Elazig, la o adâncime de aproximativ 10 kilometri, conform datelor USGS.

Agenţia turcă pentru dezastre naturale AFAD a estimat că seismul a avut o magnitudine mai slabă, de 5,3.

Turcia este situată într-o zonă cu de risc seismic important, una dintre cele mai active zone seismice de pe planetă. În luna ianuarie un seism cu magnitudinea de 6,7 s-a soldat cu moartea a 40 de persoane în provinciile Elazig şi Malatya (est). În luna noiembrie, un puternic seism cu epicentrul în Marea Egee a dus la moartea a 114 persoane şi rănirea altor peste 1000, mai notează AFP.

Cutremur în România în dimineaţa de Crăciun
Cutremur şi în Sicilia

Un cutremur cu magnitudinea de 4,4 a avut loc în largul Siciliei, fără să cauzeze pagube, însă a creat panică în oraşele cele mai apropiate, scrie presa italiană, relatează AFP.

Potrivit Institutului Naţional italian de Geofizică şi Vulcanologie (INGV), cutremurul – a cărui magnitudine a fost revizuită în scădere de la 4,6 la 4,4 – a avut loc în mare marţi, la ora 21.12 GMT (23.12, ora României), la câţiva kilometri de coasta de est a Siciliei, la o adâncime de 30 de kilometri.

”Pompierii efectuează verificări, din precauţie. Lipsa unor cereri de salvare a fost confirmată, iar controale sunt în curs în oraş, pentru a se verifica existenţa unor pagube uşoare la două imobile”, au anunţat pe Twitter pompierii din Ragusa, un oraş situat în estul Siciliei.

Preşedintele regiunii Sicilia Nello Musumeci a anunţat că nicio persoană nu a fost rănită, potrivit agenţiei italiene de ştiri Agi. Primarul din Siracusa, Francesco Italia, a anunţat că ”mulţi oameni au ieşit în stradă de frică”, potrivit agenţiei.