CUTREMURĂTOR! O tânără care a fost violată a optat pentru sinucidere asistată

O tânără din Olanda care a fost abuzată sexual în copilărie a optat pentru sinucidere asistată într-o clinică specializată deoarece nu şi-a putut reveni din trauma suferită.

11 mai 2016, 11:10
CUTREMURĂTOR! O tânără care a fost violată a optat pentru sinucidere asistată

Femeia, a cărei identitate nu a fost făcută publică, a suferit un şoc din cauza abuzurilor sexuale la care a fost supusă, în copilărie, de la vârsta de 5 ani până la 15 ani. 

După mai multe controale psihiatrice, medicii au decis că pacienta, care avea puţin peste 20 de ani, suferă de tulburări psihice incurabile, aşa că i-au permis să opteze pentru sinucidere asistată, considerând că dorinţa fetei de a muri era un „strigăt de ajutor”.

Stările ei includeau anorexie severă, depresie cronică şi stări în care aceasta ar fi vrut să se sinucidă, tendinţa de a-şi face singură rău, halucinaţii, obsesii şi compulsii, fapt ce făcea ca viaţa să fie de nesuportat pentru ea. Pacienta suferea, de asemenea, de dificultăţi fizice şi era aproape imobilizată. Psihiatrii care s-au ocupat de ea spun că „nu exista niciun tratament şi nicio speranţă pentru ea. Suferinţa experimentată de aceasta era de nesuportat”.

Detaliile cazului olandez au fost făcute publice de autorităţile dornice să justifice legile eutanasierii şi să demonstreze că uciderea din milă este realizată sub supraveghere medicala completă şi corectă.