Dacian Cioloş, invitat în SUA: „Suntem în discuţii încă de la începutul anului”

Premierul Dacian Cioloș a declarat, luni, că există discuții încă de la începutul anului pentru a se organiza o vizită în Statele Unite ale Americii unde a fost invitat, dar nu există confirmată o dată precisă pentru o asemenea deplasare.

01 feb. 2016, 17:06
Dacian Cioloş, invitat în SUA: „Suntem în discuţii încă de la începutul anului”

Suntem în discuții încă de la începutul anului. Am primit invitație în Statele Unite. Domnul secretar de stat Kerry este invitat în România și înțeleg că intenționează să vină în perioada următoare, probabil în primăvară, oricum în primul semestru, dar nu e confirmată însă o dată precisă„, a declarat Dacian Cioloș, la Palatul Victoria.

Hans Klemm, ambasadorul SUA la București, a declarat luni că îl va încuraja „cât de des posibil” pe secretarul de stat american John Kerry să viziteze România. De asemenea, Klemm a pomenit despre o posibilă vizită la Washington a premierului Dacian Cioloș.

Îl voi încuraja cât de des posibil pe secretarul Kerry să viziteze România. A trecut mult timp, prea mult, de când un secretar de stat din SUA a vizitat Bucureștiul, deci eu sper să schimb asta cândva curând. Nu avem date pentru posibila vizită a secretarului de stat, dar sper să se întâmple„, a precizat Klemm.