Dan Diaconescu, despre „războiul electoral” din Slatina: Sper să nu fiu ucis acolo

Dan Diaconescu a declarat că va merge miercuri în Slatina, localitate unde cu o zi înainte a avut loc un incident între susţinătorii PPDD şi un grup de necunoscuţi. Diaconescu a afirmat că se teme pentru viaţa lui, în urma acestui scandal.

30 ian. 2013, 11:49
Dan Diaconescu, despre „războiul electoral” din Slatina: Sper să nu fiu ucis acolo

Plec la Slatina, sper să nu fiu ucis astăzi (miercuri, n.r.). Treapta următoare ar fi direct uciderea. Ieri s-a ratat lovirea mea, a fost lovit acel cameraman, care se află şi acum la spitalul de urgenţă Floreasca. Lucrurile nu sunt deloc aşa cum au fost prezentate de autorităţile locale din Slatina, marţi. El poartă o mască, un corset, are dureri incredibile. E pentru a nu ştiu câta oară în România când un ziarist are de suferit. Şi cred că guvernanţii ar trebui să ia rapid măsuri, fiindcă în Slatina avem un oraş neguvernat, necondus de nimeni, în care bandele locale îşi fac de cap” a spus Dan Diaconescu.

Dan Diaconescu a ajuns marţi la Poliţie, după ce membrii echipei sale de campanie au fost bătuţi în Slatina şi au ajuns la spital. Dan Diaconescu era prezent în oraş pentru a-l susţine pe candidatul PPDD la primărie, Radu Orzaţă, preşedintele organizaţiei judeţene. 

Citeşte şi DD, despre incidentele de la Slatina: Adversarii au tocmit un clan. Vorbim de tentativă de omor

Peste 100 de susţinători PP-DD mărşăluiau marţi pe străzile oraşului, când au fost asaltaţi de un grup de necunoscuţi înarmaţi cu bâte. Poliţia a intervenit la scurt timp şi a reuşit să ducă la secţia municipală Slatina mai mulţi suspecţi.

„Am văzut oameni cu cuţite care au atacat femeile care erau în spatele nostru. Cameramanul nostru este în spital. O să vedeţi pe imagini cum oamenii au fost bătuţi. Lângă noi se afla un echipaj al Poliţiei Locale care a plecat. La Poliţie ne-au spus că nu au mai auzit de aşa ceva. Ei au spus că au mai avut probleme cu aceşti oameni”, a spus, marţi, Dan Diaconescu.

Claudia Radu, purtătorul de cuvânt IPJ Olt, a declarat că se acţionează pentru identificarea atacatorilor.

Cu câteva zile în urmă camionul electoral şi o maşină a unui lider local PPDD au fost lăsate fără plăcuţele de înmatriculare. Luni noapte, patru bărbaţi mascaţi au încercat să ajungă la camionul electoral să-l vandalizeze.