Dan Şova, la ICCJ. Magistraţii au judecat contestaţia DNA la decizia de arestare la domiciliu VIDEO

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a judecat, luni, contestaţia procurorilor DNA împotriva plasării la domiciliu a senatorului Dan Şova. Social-democratul a ajuns la ICCJ, cu puţin timp înainte de ora 9.00 şi nu a făcut declaraţii de presă.

14 dec. 2015, 07:04
Dan Şova, la ICCJ. Magistraţii au judecat contestaţia DNA la decizia de arestare la domiciliu VIDEO

Senatorul PSD a plecat de la sediul ICCJ după aproape cinci ore de audieri. Acesta nu a vrut să răspundă întrebărilor jurnaliştilor.

Senatorul PSD, Dan Şova, reţinut de procurori, a fost plasat în arest la domiciliu. Înalta Curte de Casație și Justiție a judecat vineri cererea DNA privind arestarea preventivă a senatorului, acuzat de trafic de influență în legătură cu un contract de asistență juridică de la CET Govora. Instanţa nu a admis însă solicitarea DNA şi a luat măsura arestului la domiciliu. DNA a făcut contestație la decizia de arestare la domiciliu.

CITEŞTE ŞI: Referatul de arestare: Dan Şova A URLAT EFECTIV când i s-a refuzat încheierea contractelor

Dan Șova a fost chemat, joi, la DNA la ora 15,00, fiind audiat apoi de către procurorii anticorupție. În jurul orei 16,20, el a fost scos cu cătușe la mâini, urcat într-o mașină și dus în arestul Poliției Capitalei.

Măsura preventivă a fost dispusă de procurori, având în vedere că, raportat la calitatea de senator a celui menționat, a fost îndeplinită condiția prevăzută în Constituția României, în sensul în care plenul Senatului a încuviințat cererea de reținere și arestare preventivă în legătură cu infracțiunea reținută în sarcina inculpatului Șova Dan-Coman.

În ordonanța de reținere se arată că există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
În perioada octombrie 2011 – iulie 2014, inculpatul Șova Dan-Coman a pretins sume de bani și a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunțătoare, în schimbul traficării influenței sale reale pe care o avea pe lângă inculpatul Bălan Mihai, director general al centralei de energie termică CET Govora SA, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistență juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună. (detalii în comunicatul nr. 1822 din 19 noiembrie 2015)„, a informat DNA.

Dan Şova a fost reţinut de procurorii DNA după ce Senatul a încuviințat joi cererea DNA în acest sens.