Dan Voiculescu, la un pas de libertate după doar doi ani de arest

Dan Voiculescu ar putea intra săptămâna viitoare în comisia de liberări condiţionate din cadrul Penitenciarului Rahova, potrivit România TV. Cu 11 cărţi scrise în puşcărie şi cu munca de la atelierul de tâmplărie, Dan Voiculescu speră să iasă pe bună purtare. 

23 nov. 2016, 14:32
Dan Voiculescu, la un pas de libertate după doar doi ani de arest

Dan Voiculescu a fost condamnat, in august 2014, la 10 ani de inchisoare in dosarul „Privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare”. Din momentul in care a fost incarcerat, el a scris 11 lucrari stiintifice, ceea ce inseamna ca a benficiat de o reducere de pedeapsa de 330 de zile, potrivit România TV. In plus, Voiculescu a lucrat si la atelierul de tamplarie al penitenciarului Rahova. 

Saptamana viitoare, Dan Voiculescu ar putea intra in Comisia de liberare conditionata din cadrul Penitenciarului Rahova. Indiferent daca va primi un aviz favorabil sau nu, Dan Voiculescu va trebui sa mearga si in fata judecatorilor. Prima data va ajunge la Judecatoria Sectorului 5, apoi decizia va ramane definitiva, indiferent care va fi ea, la Tribunalul Bucuresti.

Dan Voiculescu a fost condamnat pe vechiul Cod de Procedura Penala si executa doar o treime din pedepsa, intrucat are peste 60 de ani.