David Popovici, despre posibilitatea de a părăsi România: „Nu ştiu ce îmi rezervă viitorul”

Înotătorul David Popovici, dublu campion mondial şi european de seniori la 100 şi 200 m liber, şi canotoarea Simona Radiş, la rândul ei dublă campioană europeană şi mondială la dublu vâsle şi 8+1, au fost desemnaţi sportivul şi sportiva anului 2022.

26 ian. 2023, 20:23
David Popovici, despre posibilitatea de a părăsi România: „Nu ştiu ce îmi rezervă viitorul”

Dublul campion mondial şi european la înot David Popovici a afirmat, joi, referitor la posibilitatea ca el să plece să studieze în afara ţării după terminarea liceului, că nu ştie ce îi rezervă viitorul şi că nu are alte planuri decât să continue alături de echipa sa.

„Am auzit şi eu că doamna Potec a spus că România m-ar putea pierde. Nu a venit de la mine şi nu am vorbit cu ea despre aşa ceva. Nu ştiu ce planuri am, pentru că nu am planuri. Planul meu este să îmi văd de treaba aici, să rămân cu aceiaşi antrenori, prieteni, familie şi voi vedea unde mă duce viaţa. Dar nu ştiu ce îmi rezervă viitorul”, a afirmat sportivul român.

David Popovici, aproape de o decizie radicală. „Gata, plec din ţară, îmi văd de studii şi nu mai vreau să fac înot”
Preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern afirmase că David Popovici a primit multe oferte de a studia de la universităţi din străinătate după terminarea liceului şi că acesta ar urma să ia o decizie în cel mai scurt timp.

Prezent la la Gala Sportivul Anului 2022, organizată de Ministerul Sportului, care are loc la Opera Naţională, Popovici a afirmat că se bucură de nominalizarea pentru titlul de sportivul anului: „Mă bucur că sunt aici, lumea este îmbrăcată frumos, este frumos. Este mai multă lume decât mă aşteptam. Încă un eveniment la care mă bucur de atmosferă şi dacă voi câştiga voi accepta trofeul cu bucurie”.

Pentru 2023, Popovici îşi doreşte să se pregătească cât mai bine pentru participarea la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024.

„A fost un an foarte bun care îmi dă speranţe că mulţi ani de acum încolo voi avea foarte multe reuşite, pentru că eu cred că am găsit reţeta. Anul acesta, 2023, este mult mai puţin plin. Am doar două concursuri importante, Mondialele din Japonia şi apoi în decembrie Europenele în bazin scurt de la Otopeni. Îmi doresc să am rezultate cât mai bune acolo, să mă pregătesc cât mai bine, pentru că e anul de dinaintea Olimpiadei şi îmi doresc să mă pregătesc cât mai bine pentru jocurile care urmează la Paris”, a mai spus David Popovici.

„Gala Sportivul Anului 2022″, organizată de Ministerul Sportului, este un eveniment în cadrul căruia sunt premiaţi cei mai buni performeri ai anului trecut.

pSortul românesc are un potenţial extraordinar, iar decidenţii de la nivel guvernamental au datoria să-l susţină, a declarat prim-ministrul Nicolae Ciucă, joi, la Gala ”Sportivul Anului”, eveniment organizat la Opera Naţională din Bucureşti de Ministerul Sportului.

David Popovici, victima unui fake news! Sportivul și-ar fi cumpărat un bolid de lux, dar nici măcar nu are permis: „Eu merg cu bicicleta!”

„Sunt deosebit de emoţionat şi onorat că am posibilitatea să particip la acest eveniment organizat de Ministerul Sportului şi, de asemenea, să pot să exprim bucuria şi mândria de român în faţa dumneavoastră, aşa cum o facem în stadion sau cum o facem în faţa televizorului atunci când dumneavoastră concuraţi şi ridicaţi drapelul României pe cel mai înalt catarg. Ne-aţi încântat cu performanţe de excepţie, demonstrând fiecare dintre dumneavoastră că sportul românesc are un potenţial extraordinar pe care, la rândul nostru, din poziţia de factori de decizie, avem datoria să-l susţinem. Dumneavoastră, marii campioni, marii campioni ai sportului românesc sunteţi identificaţi la nivel mondial cu România, iar imaginea ţării noastră este asociată cu dumneavoastră”, a declarat Nicolae Ciucă, joi, la Gala „Sportivul Anului” , eveniment organizat la Opera Naţională din Bucureşti de Ministerul Sportului.

Şeful Executivului a evidenţiat faptul că anul 2022 a fost pentru România unul dintre cei mai buni ani pe plan sportiv din ultimele două decenii.

„Şi consider că performanţa trebuie susţinută. Trebuie susţinută pornind de la reforma sistemului sportiv românesc inclusă în noua Strategie naţională pentru sport, până la alocarea de fonduri pentru modernizarea infrastructurii sportive sau a acordarea de stimulente financiare pentru performerii români, iar Guvernul a făcut deja demersuri concrete în acest sens. (…) Ne dorim să amplificăm măsurile, să identificăm altele noi, care să vină în sprijinul dumneavoastră, astfel încât să asigurăm continuitate tradiţiei sportive a României „, a declarat Ciucă

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a declarat, joi, la Gala Sportivul Anului 2022, care are loc la Opera Naţională, că rezultatele bune obţinute de sportivii români anul trecut au demonstrat tutoror că „se poate” şi că în 2023 performanţele ar trebui confirmate în perspectiva participării la Jocurile Olimpice de la Paris.