David Popovici, mesaj ferm pentru cei care încearcă să se folosească de imaginea lui de campion. Cum i-a pus la punct înotătorul-fenomen

David Popovici a devenit dublu campion la CM de Natație. La cei 17 ani ai săi, după performanța mondială pe care a reușit-o, numele înotătorului a ajuns să fie pe buzele tuturor.

01 iul. 2022, 13:53
David Popovici, mesaj ferm pentru cei care încearcă să se folosească de imaginea lui de campion. Cum i-a pus la punct înotătorul-fenomen

A fost aplaudat și apreciat de toți românii, dar și de cei de peste hotare. Presa mondială a scris despre recordurile sale. David Popovici e primul înotător care, în ultimii 49 de ani, a obținut titlul mondial în probele de 100 și 200 metri liberi, la campionatele mondiale.

După reușita din Ungaria, multă lume a încercat să profite de imaginea lui. Au fost făcute numeroase conturi pe Tik Tok care îi poartă numele. La scurt timp, sportivul campion a transmis un mesaj ferm.

Citește și David Popovici, idei de mare campion: „Pentru Olimpiada din 2024 îmi propun să reprezint România, să scot timpi buni şi să fiu în arenă alături de cei mai mari sportivi”

„Nu utilizez TikTok. Conturile de mai jos sunt false”, a scris Popovici pe Facebook.

David Popovici, primit ca un mare campion în ţară: „Sunt onorat să reprezint țara asta frumoasă și să vă simt alături de mine”

Săptămâna trecută, pe 26 iunie, David Popovici a fost primit în țară ca un mare campion. Următoarea zi a fost decorat de Klaus Iohannis cu cea mai înaltă distincţie a statului român, Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler.

Mai mult, executivul a decis alocarea sumei de un milion de lei pentru David Popovici, banii provenind din Fondul de rezervă al Guvernului. Premierea a avut loc, duminică, 26 iunie 2022, la Palatul Victoria.

În plus, conform normelor financiare pentru activitatea sportivă, aprobate prin HG 1447/2007, cu modificările ulterioare, David Popovici va primi câte 56.000 de lei pentru fiecare loc 1 obținut la CM, un total de 112.000 de lei (22.500 de euro), sumă care poate fi dublată. De asemenea, şi CS Dinamo, club la care este legitimat sportivul, îl poate premia cu jumătate din sumele prevăzute de HG 1447/2007, cu modificările ulterioare.

David Popovici a spus, când a revenit în țară, că are planuri mari pentru sportul românesc. El a făcut referire la felul în care percepe el efectele performanțelor sale, spunând printre altele că sportul românesc are nevoie de o resuscitare. „Nu știu dacă sportul va avea o imagine mai bună, mai puternică la noi în țară, în urma acestor rezultate, dar pot să sper că valul pe care l-am creat acum și pe care continui să îl creez, va aduce reacții pozitive și va ajuta sportul să progreseze în țara asta, pentru că are clar nevoie de o mică resuscitare. Abia aștept să văd cum am reușit să schimb acest sport și sportul în general în România. Și sper să fi inspirat cât mai mulți oameni. Nu numai să se apuce de vreun sport ci și să aibă o viață mai sănătoasă. Acesta este unul dintre obiectivele mele.”