De ce e bine să bagi o lămâie tăiată într-un bol cu apă la cuptor. Este incredibil cât de ușor îl poți curăța după

Curățarea obiectelor din bucătărie dă bătăi de cap multor gospodine. Mai ales aragazul sau cuptorul cu microunde, unde rămân resturi de mâncare care se întăresc. Din fericire, însă, există o mulțime de trucuri care te poate ajuta să scapi de murdărie într-un mod cât mai simplu.

06 iun. 2022, 20:40
De ce e bine să bagi o lămâie tăiată într-un bol cu apă la cuptor. Este incredibil cât de ușor îl poți curăța după

Una dintre aceste metode care s-a dovedit a fi extrem de eficientă e curățarea obiectelor folosind lămâia. Lămâia degresează și elimină mirosurile de mâncare.

Iată ce ai de făcut ca să cureți obiectele cu lămâie

  • Pregătește un bol cu apă și pune și el câteva felii de lămâie și zeamă proaspăt stoarsă. Pune bolul în cuptor, setează temperatura maximă și lasă-l să funcționeze trei minute.
  • Cu apa caldă din bol și detergent de vase grăsimea din cuptor se curăță rapid. Până și resturile întărite de mâncare se curăță ușor.
  • La final, șterge interiorul cu o lavetă din microfibră umezită.

Lămâia e considerată a fi un ingredient – minune pentru că lasă un parfum proaspăt și elimină mirosurile de mâncare.

Cum să cureți vasele din fontă cu lămâie

Și de această dată puteți folosi lămâia cu încredere, va curăța perfect orice vas. Grătarul din fontă pură e excelent pentru orice tip de carne, șuncă sau legume. Dacă este bine întreținut și uns cu ulei, alimentele nu se lipsesc, se coc rapid, sănătos și sunt foarte gustoase. Vasele din fontă pură distribuie uniform căldura, nu eliberează substanțe toxice și au durată lungă de utilizare.

După fiecare folosire, grătarul se lasă să se răcească la temperatura camerei și se clătește bine cu apă caldă. Se presară sare și se curăță bine cu o felie de lămâie care degresează și îndepărtează arsurile.

Mare atenție! Fonta nu se spală cu detergent fiindcă pătrunde în porii vasului și apoi ajunge în mâncarea ta. Lămâia și sarea sunt suficiente pentru a curăța bine grăsimea. La final, clătește bine cu apă fierbinte.

Citește și Leacul minune care te scapă de durerile de articulaţii. Ai nevoie doar de coajă de lămâie şi de puţin ulei de măsline

Citește și Coaja de lămâie, beneficii imense pentru sănătate. De ce nu trebuie să o mai arunci de acum înainte!