De ce e bine să pui un burete îmbibat cu zeamă de lămâie în frigider. Trucul genial pe care oricine ar trebui să-l cunoască

Lămâia este unul dintre fructele cele mai bogate în principii nutritive, mai cu seamă în vitamine C. Poate fi folosită la prepararea mâncărurilor, prăjiturilor, băuturilor, dar, în egală măsură, în gospodărie, la curăţarea diverselor obiecte.

22 ian. 2022, 09:55
De ce e bine să pui un burete îmbibat cu zeamă de lămâie în frigider. Trucul genial pe care oricine ar trebui să-l cunoască
De ce e bine să pui un burete îmbibat cu zeamă de lămâie în frigider

Bogată în vitamina C și în antioxidanți, zeama de lămâie este extrem de utilă prin casă, pentru mici trucuri de curățenie și igienă.

De ce e bine să pui un burete îmbibat cu zeamă de lămâie în frigider

Lămâia este un bun agent de curățare și degresare. Şterge cu succes petele de pe geamuri, de pe vase, de pe blatul din bucătărie sau de pe fundurile de lemn, degresându-le eficient, potrivit acasă.ro.

Zeama de lămâie are, totodată, proprietatea de a îndepărta mirosurile neplăcute. Poţi scăpa cu uşurinţă de mirosul neplăcut din frigider dacă laşi peste noapte în frigider un burete îmbibat cu zeamă de lămâie.

Zeama de lămâie combate căderea părului, întăreşte unghiile şi albeşte dinţii

Acest minunat fruct poate fi folosit cu succes şi în cosmetică. Mai exact, poate combate acneea, dacă o foloseşti într-o mască facială obţinută din uleiuri extravirgine și 3-5 picături de zeamă de lămâie.

Dacă te confrunţi cu mătreaţă sau cu căderea masivă a părului, remediul este tot zeama de lămâie. Tot ce trebuie să faci este să masezi scalpul cu suc de lămâie sau să clateşti părul după baie cu jumătate de litru de apă amestecată cu zeamă de la o lămâie.

Citeste si OTRAVA din frigider. Milioane de români consumă zilnic acest aliment toxic

Dacă ai unghii friabile, care se agaţă şi se rup uşor, scufundă-le într-un amestec de apă cu zeamă de lămâie.

Acest fruct sprijină, de asemenea, sănătatea orală graţie proprietăților antibacteriene. Amestecat cu puțină apă, sucul de lămâie albește dinţii și împrospătează respirația.

Lămâia în curele de slăbire

Datorită proprietăților antioxidante, lămâia este foarte eficientă în curele de slăbire, ea stimulând metabolismul. Conține, de asemenea, polifenoli care stopează creșterea în greutate. Totodată, acest fruct are capacitatea de a crește sensibilitatea la insulină și de a încetini metabolismul carbohidraților pentru a preveni stocarea alimentelor sub formă de grăsime. Iată una dintre nenumăratele metode de slăbire pe bază de lămâie.

Tot ce trebuie să faci este să consumi băutura de mai jos cu 30 de minute înainte de culcare.

Ingrediente:

  • 1/3 cană apă
  • 1 bucată de rădăcină de ghimbir, decojită
  • Un castravete
  • O grămadă de pătrunjel proaspăt
  • O jumătate de lămâie
  • miere (opţional)

Spală şi usucă bine toate ingredientele. Toacă mărunt pătrunjelul până obţii o lingură de verdeaţă. Feliază castravetele, apoi mixează toate aceste ingrediente. Strecoară sucul şi îndulceşte-l cu miere dacă consideri necesar.

Citeste si Pune o monedă în frigider când pleci în vacanță. Trucul pe care trebuie să îl știe orice român ca să își dea seama dacă mâncare se strică