De ce Regele Charles al III-lea are întotdeauna degetele umflate și roșii. Explicația din spatele degetelor „cârnați” ale monarhului britanic

Regele Charles al III-lea a atras întotdeauna atenția cu un lucru mai puțin obișnuit, și anume degetele sale mereu umflate și roșii.

03 iun. 2023, 09:16
De ce Regele Charles al III-lea are întotdeauna degetele umflate și roșii. Explicația din spatele degetelor „cârnați” ale monarhului britanic
De ce Regele Charles al III-lea are mereu degetele umflate

Un medic a explicat potențialele cauze pentru care Regele Charles al III-lea are degetele umflate și roșii. Cum se numește afecțiunea de care suferă monarhul în vârstă de 74 de ani.

Așadar, medicul Chung Tang, director medical la Pall Mall Medical din Manchester, Marea Britanie, spune că există mai multe motive pentru care cineva ar putea avea această afecțiune.

Citește și: Regele Charles al III-lea, discurs în limba română: „Am ajuns să iubesc România, cultura şi arta, patrimoniul, istoria, peisajele. Ţară de Glorii, ţară de dor”

„Adesea, degetele umflate sunt un simptom al retenției de apă, care poate fi cauzată de numeroase condiții de sănătate.

Această afecțiune apare din cauza inflamației și poate fi rezultatul artritei, a multiplelor infecții bacteriene sau chiar a tuberculozei. Alte posibilități includ niveluri ridicate de sare, reacții alergice, efecte secundare ale medicamentelor, leziuni și boli autoimune”, explică medicul.

Conform Cleveland Clinic, majoritatea tipurilor de inflamație afectează numai o zonă concentrată, însă, în cazul dactilitei, așa cum se numește această afecțiune, întregul deget de la mână sau de la picior va fi umflat.

Citește și: Regele Charles a ajuns în România. Klaus Iohannis l-a așteptat pe covorul roșu, la Cotroceni (VIDEO)

Dactilita poate afecta un singur deget, mai multe detegete sau întreaga mână ori picior. Umflarea poate duce la simpote precum durerea, senzația de căldură sau de arsură, decolorarea și dificultatea de a mișca sau de a îndoi degetele.

Afecțiunea afectează între 16 și 49% dintre persoanele cu artrită psoriazică, conform unui articol publicat în revista Seminars in Arthritis and Rheumatism.