Dieta daneză te scapă de kilogramele în plus. Meniul complet pentru şapte zile, mare atenţie!

Ce este dieta daneză, cum funcționează, care este meniul pe zile și ce reguli trebuie să urmezi. Află care sunt beneficiile dar și ricurile unei diete sărace în calorii.

17 mart. 2023, 19:40
Dieta daneză te scapă de kilogramele în plus. Meniul complet pentru şapte zile, mare atenţie!
Dieta daneză te scapă de kilogramele în plus. Meniul complet pentru şapte zile, mare atenţie!

Dieta daneză te scapă de kilogramele în plus. Dieta daneza este bogată în proteine ​şi limitează cantitatea anumitor alimente (cum ar fi produsele lactate, cerealele şi fructele). Prin urmare, nu este echilibrată şi poate provoca diferite carenţe. Limitarea drastică a aportului de calorii privează organismul şi de substanţele hrănitoare esenţiale. Astfel, dieta daneză este una restrictivă și trebuie ținută un timp limitat. Cei care vor s-o urmeze trebuie să ceară și acordul medicului înainte să-i adopte principiile.

Citeşte şi: Dieta simplă care prelungește viața. Scade riscul de a dezvolta boli cardiovasculare cu 23%

Dieta daneză. Meniul complet pentru şapte zile

Respectați orele fixe de masă și nu mâncați nimic altceva decât alimentele din listă! Deși există mai multe variante ale dietei daneze, un exemplu de meniu pe zile arată în felul următor:

Ziua 1: Mic dejun: o ceaşcă de cafea îndulcită cu un cub de zahăr. Prânz: două ouă fierte, 400 grame de spanac şi o roşie. Cină: 200 de grame de friptură de vită şi o salată verde cu ulei şi zeamă de lămâie.

Ziua 2: Mic dejun: o ceaşcă de cafea îndulcită cu un cub de zahăr. Prânz: 250 de grame de şuncă şi un iaurt natural. Cină: 200 de grame de friptură de vită şi o salată verde cu ulei şi zeamă de lămâie.

Ziua 3: Mic dejun: o ceaşcă de cafea îndulcită cu un cub de zahăr, o felie de pâine prăjită. Prânz: două ouă fierte, o felie de şuncă şi o salată verde. Cină: o ţelină fiartă, o roşie şi un fruct proaspăt.

Ziua 4: Mic dejun: o ceaşcă de cafea îndulcită cu un cub de zahăr, o felie de pâine prăjită. Prânz: 200 de mililitri de suc de portocale şi un iaurt natural. Cină: un ou fiert, un morcov ras şi 250 de grame de brânză de vaci.

Ziua 5: Mic dejun: un morcov ras. Prânz: 200 de grame de cod fiert cu zeamă de lămâie şi o linguriţă de unt. Cină: 200 de grame de friptură de vită şi o ţelină rasă.

Ziua 6: Mic dejun: o ceaşcă de cafea îndulcită cu un cub de zahăr, o felie de pâine prăjită. Prânz: două ouă fierte şi un morcov ras. Cina: o friptură de pui şi o salată.

Ziua 7: Mic dejun: o ceaşcă de cafea. Prânz: nimic. Cină: 200 de grame de cotlet de miel şi un măr.

Citeşte şi: Dieta monahală a călugărilor de pe Muntele Athos. Vei slăbi mai ușor și mai sănătos

Dieta daneză a fost consacrată de câțiva medici din Danemarca și mai este denumită și dieta de spital daneză. Dieta daneză nu doar că îi ajută pe cei care o țin să piardă în greutate câteva kilograme bune în două săptămâni, dar accelerează metabolismul și îl face mai eficient, după cum afirmă promotorii ei. Este recomandată pentru cei care suferă de obezitate sau au o cantitate foarte mare de grăsime abdominală de care vor să scape. Dieta daneză, spre deosebire de alte regimuri, vă ajută să slăbiți targetat, pe zona abdomenului.

Citeşte şi: Dieta militară, cunoscută și ca dieta soldatului, te poate scăpa de kilogramele în plus într-o săptămână