Doi VIOLATORI MINORI au băgat teroarea în locuitorii unui sat din Vaslui. Autorităţile, NEPUTINCIOASE

Un băiat de zece ani a fost violat de doi copii de 13 ani din Chirceşti, judeţul Vaslui. Toată scena a fost filmată de către cei doi minori şi vizionată apoi de un prieten al acestora. Localnicii din sat spun că cei doi minori agresori îi terorizează de aproape un an de zile, însă nimeni nu a luat nicio măsură.

03 apr. 2016, 16:38
Doi VIOLATORI MINORI au băgat teroarea în locuitorii unui sat din Vaslui. Autorităţile, NEPUTINCIOASE

Cei doi adolescenti care au comis îngrozitoarea faptã nu sunt la prima lor abatare

Anul trecut, o fetiţă din sat a fost legată de cei doi minori de un copac, fiind salvată în ultima clipă de la viol de un trecător. Tatăl fetiţei a reclamat la Poliţie, însă, minorii aveau pe atunci 12 ani şi nu au păţit nimic. Tatăl şi-a făcut singur dreptate, căutându-i pe cei doi agresori şi biciuindu-i.

Un alt pãrinte povesteste cã fata lui, de 10 ani, a fost prinsã de mânã de unul dintre adolescentii violatori si aproape fortatã: „Hai sã mergi cu noi undeva”.

Ne este teamã, avem fete la scoalã, care trec pe lângã plantatia de lângã sat, iar aceste animale îsi pot bate joc de copilele noastre. Sunt vreo patru-cinci tineri din acestia, fãrã niciun cãpãtâi. Politia nu ne ajutã, directorul scolii nu face nici el nimic. Cui sã ne adresãm?„, se întreabã oamenii din Chircesti.

Cei doi băieţi au fost reclamaţi la Poliţie de mai mulţi săteni, care s-au plâns ca sunt bătuţi cu pietre, jigniţi şi furaţi.

Localnicii spun că minorii extrem de violenţi provin din familii dezorganizate, consumă alcool şi sar la bătaie. Părinţii copilului abuzat spun că fiul lor de 10 ani era terorizat de cei doi, fiind urmărit şi bătut de mai multe ori. Vecinii celor doi minori agresori afirmă, la rândul lor, că le este frică de cei doi şi că au ajuns să îşi ţină copiii încuiaţi în casă.

Sar garduri, îmi strică tot. Îmi terorizează fata, o bat cu pietre. Poliţia nu poate face nimic pentru că sunt minori. Am ajuns să îmi fie mie teamă că mă omoară pe mine şi pe familia mea. Să îmi fac dreptate singur nu pot, că dacă îi bat intru la puşcărie„, a declarat unui dintre vecinii agresorilor, potrivit adevarul.ro.

Toate autorităţile locale ştiau de comportamentul deviant al celor doi minori, dar nu au făcut nimic.

Ştiam că băieţii sunt urmăriţi de poliţie pentru că au mai comis infracţiuni, dar nu ne aşteptam la aşa ceva. Cum au scăpat de sub control şi au comis ce au comis nu îmi imaginez. Sunt periculoşi, nu au ce căuta între oameni. Părinţii, ca şi copiii, beau, nu te înţelegi cu ei, au dat semnătură că îşi vor trimite la scoală copiii”, a explicat Nicolae Pânzaru, directorul şcolii din sat.

Îmi pare rău că domnul director nu s-a implicat mai mult, să îi chemăm la Primarie, în Consiliul Local, pe părinţi. Noi am discutat cu părinţii, dar nu ştiam că situaţia acestor copii este atât de gravă„, s-a scuzat primarul Doru Agafiţei.

„La postul comunal de Poliţie Micleşti a fost depusă o sesizare de către o femeie care afirmă că fiul său de zece ani a fost agresat sexual de alţi doi minori, ambii în vârstă de 13 ani. În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru viol”, a declarat, vineri, purtatorul de cuvant al Poliţiei Judeţene Vaslui, Loredana David.

Direcţia pentru Protecţia Copilului Vaslui a declanşat propria anchetă, iar vineri a trimis la Chirceşti o echipă mixtă de psihologi şi asistenţi sociali care vor evalua situaţia din comunitate.

„Specialiţtii noştri se vor axa pe victimă, care va avea nevoie de consiliere psihologică, după abuzul suferit. Se va discuta cu toţi factorii de răspundere din comunitate pentru responsabilizarea familiilor copiilor agresori”, a precizat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui, Irina Cîmpeanu.