Doliu în lumea artistică din România. Celebrul actor a murit la vârsta de 77 de ani

Încă un deces fulgerător în lumea artistică din România. Celebrul actor, cu o carieră de zeci de ani în spate, a decedat, în acest weekend.

04 dec. 2022, 17:45

Actorul Cornel Ciupercescu a murit la vârsta de 77 de ani. Acesta activa în cadrul Teatrului Evreiesc de Stat, una dintre cele mai apreciate scene din țară, unde Cipercescu a fost coleg cu Maia Morgenstern.

Absolvent al Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale”, la clasa profesorului George Carabin (promoția 1970), Cornel Ciupercescu a avut numeroase roluri la Teatrul Municipal Ploiești – Rică Venturiano în „O noapte furtunoasă” (de I.L. Caragiale, regia Marcel Anghelescu), Valère în „Avarul” (de Molière, regia Harry Eliad), Malcolm în „ Macbeth” (de William Shakespeare, regia Aureliu Manea), dar și la Teatrul de Stat Târgu Mureș – Boze în „Pădurea împietrită” (de Sherwood Anderson, regia Gh. Harag), Tase în „Un individ suspect” (de Sterea Popovici, regia Eugen Marcus).

 

Carieră spectaculoasă pentru celebrul actor, Constantin Ciupercescu

 

Din anul 1990, Cornel Ciupercescu a fost actor al Teatrului Evreiesc de Stat, timp de aproape trei decenii, în roluri precum Saladin, în „Nathan înțeleptul” de G. E. Lessing, regia Grigore Gonța, Gaston Schmaltz, în „Povestea unei bănci particulare”, de Friedrich Dürrenmatt, regia Kincses Elemer, Golem, în „Golem”, de H. Leivik, regia Cătălina Buzoianu sau Ulrich von Hutten, în „Elogiul nebuniei”, de Dumitru Solomon, regia Ion Cojar.

Cornel Ciupercescu a avut și o carieră cinematografică excepționalp. De-a lungul timpului, el a interpretat rolul lui Nicolae Bălcescu (Nicolae Bălcescu, în „La răscrucea marilor furtuni”, regia Mircea Moldovan), respectiv Frâncu Slătineanu, în „Castelul din Carpați”, în regia Stere Gulea.

Înmormântarea marelui artist va avea loc marți, 6 decembrie 2022, de la ora 11:00, la Cimitirul Bellu.