Doliu în lumea teatrului! A murit Alexandru Lulescu, la doar câteva zile după ce și-a serbat ziua de naștere. Actorul și-a prevestit moartea

Actorul Alexandru Lulescu s-a stins din viață, în urma unui accident vascular cerebral, la doar câteva zile de când și-a serbat ziua de naștere.

17 iun. 2022, 10:34

Alexandru Lulescu a murit la vârsta de 90 ani. Înmormantarea va avea loc la Cimitirul Bellu, iar duminică trupul neînsuflețit va fi depus duminică la Teatrul Constantin Tănase din București.

„Astăzi, dimineață la ora 6 m-a sunat la telefon, Doamna Maria Lulescu, să-mi spună că a plecat dintre noi maestrul Alexandru Lulescu.
A rânduit Bunul Dumnezeu, ca ieri, 16 Iunie, să-i dau Sfânta Dumnezeiasca Împărtășanie, venerabilului meu prieten și fiu duhovnicesc, marele actor, Alexandru Lulescu.

Despre un asemenea om, ca maestrul Lulescu, pot vorbi ore întregi la superlativ! “Tata Lulu” așa cum îi spuneam, avea sufletul poleit cu aur, zâmbetul de-a pururi pe buze, iar chipul plin de bunătate… Talentat, înțelept și iubitor de oameni, avea grijă, întotdeauna, de cel puțin de două ori pe săptămână, să mă sune, să mă întrebe de vorbă și să-și exprime bucuria de a mă auzi, și că aceasta îi umple inima de bucurie…

L-am cunoscut cu mult timp în urmă, în preajma unor iluștri prieteni, ca Aristide Buhoiu, Ion Dolănescu, Grigore Vieru și mulți alții…

L-am iubit ca pe un tată, iar acum la vremea unei temporare despărțiri, îi promit lui Tata Lulu că nu o să-l uit niciodată și că va fi de-a pururi în smeritele mele rugăciuni.

Iubea Biserica și slujirea preoțească, adeseori, împreună cu familia, venea la biserica voievodală Sfântul Gheorghe-Nou, participând la Sfintele Liturghii, cu o bucurie greu de arătat în cuvinte…

Drum bun spre Împărăția lui Dumnezeu, Tata Lulu, suflet frumos și plin de lumină!”, a transmis părintele Emil-Nedelea Cărămizaru.

Alexandru Lulescu era internat într-un centru de îngrijire și cu o zi înainte să moară a presimțit acest lucru și a cerut să fie împărtășit.

Alexandru Lulescu a jucat pe scena Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” din București. A format un cuplu de comedie cu actorul Nicu Constantin.

Președintele României Ion Iliescu i-a conferit artistului Alexandru Lulescu, pe data de 7 februarie 2004, Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofițer, Categoria D – „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.

În urmă cu câteva zile, reprezentanții Teatrului de Revistă îl felicitau pe Alexandru Lulescu cu ocazia zilei de naștere și îl numeau „cel mai longeviv actor” al teatrului. „La mulți ani, Alexandru Lulescu. Astăzi, venerabilul domn Alexandru Lulescu, cel mai longeviv actor al Teatrului de Revistă, împlinește… 90 de ani! Îi dorim din toată inima multă sănătate, bucurii și încă mulți ani liniștiți și fericiți alături de cei dragi! Alexandru Lulescu, actor care a strălucit o viață pe scena de la Revistă, a fost omagiat la Teatrul „C.Tănase”, în cadrul primei ediții a GALELOR SAVOY, care a avut loc în luna octombrie 2021″, au scris reprezentanții instituției pe Facebook.

Alexandru Lulescu, actor de Cartea Recordurilor

Alexandru Lulescu a petrecut 70 de ani pe scenă. Prima sa apariție pe scena Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase” (Ansamblul de Estradă) a fost în anul 1952. Rolul era amuzant: solist de balet într-un dans tătar din premiera intitulată “Primul spectacol”.

Câțiva ani mai târziu, în 1961, se angajează la Teatrul devenit între timp Satiric-Muzical “Constantin Tănase”. Joacă în zeci de spectacole, cu sute de reprezentații în țară și în lume.

Actorul făcea stand-up comedy, în anii ’60-’70-’80, înainte ca genul să se fi născut. În ultimii ani, comicul a rămas printre ultimii actori ai generației sale. Rând pe rând, mulți au plecat dintre noi. Jean Constantin, Mircea Crișan, Nae Lăzărescu, Radu Zaharescu, Stela Popescu și alții. Printre ei și marele său partener Nicu Constantin.

Citește și Alexandru Arșinel, vizibil afectat de problemele de sănătate. Cum a ajuns să arate actorul la 83 de ani

Citește și Veste dureroasă despre marele actor Victor Rebengiuc. A făcut anunțul cu lacrimi în ochi