Dorian Popa, ţepuit de milionarul braşovean Călin Donca. „Este posibil să fi fost părtaş la o escrocherie”

Călin Donca a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de constituirea de grup infracțional organizat și evaziune fiscală. Între timp, au apărut probleme și cu megainvestiția în parcul fotovoltaic, care nu ar fi conectat la rețeaua electrică.

21 sept. 2023, 09:32
Dorian Popa, ţepuit de milionarul braşovean Călin Donca. „Este posibil să fi fost părtaş la o escrocherie”
Dorian Popa, ţepuit de milionarul braşovean Călin Donca. "Este posibil să fi fost părtaş la o escrocherie"

Dorian Popa, ţepuit de milionarul braşovean Călin Donca. Virgil Popa, primarul din Săcele, a declarat că milionarul nu a primit aviz ca panourile să funcționeze deoarece vila în care locuiește, împreună cu alte două clădiri, nu ar fi intabulate. Din acest motiv, omul de afaceri nu poate porni instalația care produce energie de la soare până când va intra în legalitate cu proprietățile sale.

Citeşte şi: Secretul Oriandei Donca, soţia lui Călin Donca, milionarul de la TV arestat de DIICOT. „Dormeam pe niște saltele pe jos!”

„Acest parc nu este racordat. Domnul Călin Donca a solicitat un certificat de urbanism în luna august, i s-a emis acest document, sigur condiționat ca și restul de clădiri care au fost construite fără documente de autorizare de construire să intre în legalitate cu ele. Și l-a inaugurat probabil numai a fost de fațadă, în sensul că a amplasat acele panouri fotovoltaice, dar aia nu înseamnă că este și racordat la rețeaua de alimentare cu energie electrică. A fost din oficiu impozitat pentru că el n-a declarat acel imobil și la ora actuală figurează cu restanțe, cu debite la primăria Săcele, la taxe locale și impozite, undeva aproximativ 5.500 de lei, impozitat din oficiu pentru că nu și-a declarat imobilul pe care l-a construit în 2017”, a declarat Virgil Popa, primarul municipiului Săcele, potrivit brasov.net.

Citeşte şi: Călin Donca, viață de nabab la doar 38 de ani. Milionarul reținut de DIICOT trăiește pe picior mare, alături de soție și de cei 5 copii. Au o super vilă în Brașov și mai bolizi de lux

Între timp, Dorian Popa, a aflat din presă despre dosarul penal deschis pe numele lui Călin Donca și crede că ar fi unul dintre sutele de păgubiți care au investit în parcurile fotovoltaice. „Sunt șocat, sunt consternat și în același timp debusolat pentru că nu știu ce se întâmplă, nu știu ce urmează cu investițiile noastre. Parcurile există fizic, lucru care ne induce în eroare și mai tare pe noi cei care am investit acolo. Este posibil să fi fost părtaș la o escrocherie, ca să spun așa. Până acum noi cei care am reușit să ne reunim telefonic nu am reușit niciunul dintre noi să și încasăm ceva în urma investiției. Din păcate, din partea lui Călin Donca nu dăm de nimeni, nu răspunde nimeni la telefon, este așa un fel de ceață totală în care nu știm cum să acționăm”, a declarat Dorian Popa.