Dosarul RETROCEDĂRILOR ILEGALE. Prinţesa Lia: „Va fi un JIHAD contra familiei noastre”

Prinţesa Lia a vorbit la România TV despre starea de sănătate a soţului ei Prinţul Paul, care a leşinat în maşină, în timp ce se îndrepta spre DNA Braşov, unde urma să fie audiat într-un dosar legat de retrocedări ilegale. În acelaşi dosar mai sunt implicaţi afaceristul Remus Truică, jurnalistul Dan Andronic şi Lucian Mateescu, director general Impact.

09 dec. 2015, 15:05
Dosarul RETROCEDĂRILOR ILEGALE. Prinţesa Lia: „Va fi un JIHAD contra familiei noastre”

Prinţul Paul a fost internat, miercuri, la Spitalul de Urgenţă Ploieşti, secţia de cardiologie, potrivit România TV. Prinţesa Lia a declarat că acesta va rămâne internat în spital.

Va fi un jihad contra familiei noastre. A fost prea multă tensiune şi Prinţul a colapsat în maşină. Un poliţist local din Ploieşti a fost martor şi în acest spital de urgenţă UPU, asistente, doctori, toţi au fost excelenţi, pentru fiecare pacient.

Prinţul are nevoie să stea în spital astă seară şi eu voi fi aici, pentru că este locul meu lângă soţul. Eu sunt bucuroasă pentru că eu nu pot tolera ca familia mea, staff-ul şi avocaţii să fie ameninţat pentru acest grup. E mai bine în această situaţie să fii cu justiţia„, a spus Prinţesa Lia la România TV.

Prinţul Paul a fost chemat miercuri pentru audieri la DNA Braşov, într-un dosar privind retrocedări ilegale în cadrul căruia s-au efectuat, în cursul dimineţii, mai multe percheziţii în Bucureşti şi Ilfov. Procurorii fac cercetări într-un dosar în care este vorba despre retrocedarea a aproape 47 de hectare de pădure în zona Snagov. Dosarul este instrumentat de DNA Brașov și a fost disjuns din cel al lui Viorel Hrebenciuc.

Iniţial s-a spus că percheziţiile ar fi vizat şi locuinţa prinţului Paul de România, dar informaţia a fost infirmată de prinţesa Lia.

Procurorii au decis să investigheze retrocedarea celor aproape 47 de hectare de pădure şi teren pe care prinţul Paul de România le-a obţinut în 2006 în Snagov, după ce s-a descoperit că sunt documente care arată că acel teren n-ar fi fost niciodată al Casei Regale, şi totuşi o instanţă de judecată a stabilit contrariul. Între timp, mare parte din teren a fost vândută de nepotul lui Carol al II-lea mai multor persoane, printre care şi lui Remus Truică, fostul şef de cabinet al lui Adrian Năstase.

Ancheta deschisă încă din 2010 se sprijină pe un raport de audit al Curţii de Conturi, care a prezentat situaţia tuturor retrocedărilor din 1990 până în 2012. Inspectorii susţin că Paul de România ar fi primit ilegal 46,78 hectare din pădurea „Fundul Sacului”, de pe malul lacului Snagov.

Pădurea Snagov a fost tot timpul proprietatea publică a statului român şi nu putea fi vândută, susţineau inspectorii în raport. Chiar Casa Regală, într-o scrisoare semnată de regele Mihai, solicita instanţei să respingă retrocedarea.

Citeşte şi: Prinţul Paul şi Remus Truică, implicaţi într-un DOSAR de retrocedări ILEGALE