Drama neștiută a lui Tudorel Filimon, Nea Popa din serialul La Bloc: „Mama mea a murit joi, iar eu aveam spectacol vineri”

Tudorel Filimon este unul dintre cei mai apreciați și îndrăgiți actori de la noi din țară. Acesta este cunoscut pentru rolul lui nea Popa din serialul "La bloc". Actorul a făcut declarații la Antena Stars despre cele mai grele momente din cariera sa şi cum l-a lovit ăandemia.p

11 dec. 2021, 07:39
Drama neștiută a lui Tudorel Filimon, Nea Popa din serialul La Bloc: „Mama mea a murit joi, iar eu aveam spectacol vineri”

La 68 de ani acum, Tudorel Filimon, „Nea Popa”, s-a retras din lumina reflectoarelor și în această perioadă recuperează timpul pierdut alături de familia sa, după ani de zile în care a pus cariera pe primul loc. Actorul a rememorat momentele grele din viața sa, drame pe care le-a înfruntat cu capul sus…

Mărturii sfâşietoare, făcute de fosta soţie a lui Ion Dichiseanu, la înmormântarea îndrăgitului actor: „Îl voi iubi până închid ochii”
„Grea e viața de artist… Noaptea vesel, ziua trist”. Mulți artiști se regăsesc în această vorbă celebră. Spre deosebire de fanii lor, actorii sau cântăreții sunt nevoiți să depășească mult mai rapid momentele triste din viață și nu puțini sunt artiștii care au susținut concerte în ziua înmormântării unui om drag. Sau au trebuit să facă glume în timp ce sufletul le plângea.

Este și cazul lui Tudorel Filimon. Actorul a povestit recent că a trebuit să susțină un spectacol de comedie la o zi după moartea mamei sale. I-a fost incredibil de greu, dar imposibil să-și dezamăgească fanii.

„Mama mea a murit joi, iar eu aveam spectacol vineri, sâmbătă și duminică. Sâmbătă o înmormântam și am amânat spectacolul. Am putut să le amân pe cele de sâmbătă și duminică, însă pe cel de vineri nu. M-am dus dimineața să rezolv problemele la cimitir și după m-am dus să joc comedie. Fiecare avem greutăți”, a declarat Tudorel Filimon la Antena Stars.

Tudorel Filimon a mai declarat că celebrul serial „La Bloc” i-a schimbat complet viața, asta deoarece nu pășise niciodată în lumina reflectoarelor. Actorul a mărturisit că izbucnește în lacrimi atunci când se vede pe micul ecran, jucând alături de prietenii săi care nu mai sunt în viață.

Benone Sinulescu a plecat din această lume înainte să-şi împlinească ultima dorință
Actorul a bucurat o țară întreagă prin piesele sale de teatru. Tudorel Filimon a mărturisit că deși avea anumite greutăți, încerca să nu le arate pe scenă și să-și bucure publicul cu starea sa de bine.

Tudorel Filimon a pierdut o casă în București

Anul trecut, Tudorel Filimon a rămas definitiv fără vila din cartierul bucureștean Andronache pe care a pierdut-o într-un mod aproape stupid.

Tudorel Filimon și soția lui, Drăguța, au pierdut orice șansă de a-și recupera casa pentru care au muncit o viață întreagă. Instanța le-a respins definitiv contestația la executarea silită care a avut loc în urmă cu 5 ani. Între timp, o altă persoană s-a mutat în vila din cartierul Andronache. Judecătorii au respins apelul soților Filimon, ca fiind nefondat.

Nea Popa a pierdut vila din Andronache într-un mod cu totul bizar, după un împrumut de 165.000 lei pe o durată de 5 ani, cu drept de prelungire. La vremea respectivă, suma reprezenta aproximativ 35.000 euro. Împrumutul a fost făcut la o societate financiară nebancară în 2013 iar la data încheierii contractului, actorul ar fi fost anunțat că timp de 24 de luni va fi scutit de la plata ratelor.

La câteva luni de la data semnării contractului, ‘banca’ a declarat scadența anticipată a creditului și i s-au solicitat toți banii înapoi. După o perioadă scurtă s-a trecut la executarea silită pentru o sumă aproape dublă: 471.000. Așa s-a ajuns la scoaterea la licitație a vilei lui Nea Popa, care a fost vândut pentru o sumă mică: 412.000 lei (aproximativ 90.000 euro la acea dată), însă chiar și după vânzare, Nea Popa a rămas dator cu 62.000 lei.

A fost, cu siguranță, cea mai grea perioadă din viața lui Tudorel Filimon, care și-a mai pierdut, tot din cauza datoriilor, două terenuri și chiar automobilul pe care-l achiziționase în leasing.

Nea Popa și soția lui și-au petrecut ultimii ani prin tribunale, încercând să-și facă dreptate și să recupereze ceva din bunurile pe care le agonisiseră într-o viață. Asta nu i-a făcut decât să piardă și mai mulți bani, timp, energie și chiar sănătate. În prezent, Tudorel Filimon și soția lui locuiesc într-un apartament de bloc și circulă cu transportul în comun.