Drumuri înzăpezite în Maramureş. O ambulanţă în misiune, blocată din cauza unui copac care a căzut pe drum VIDEO

Este iarnă în toată regula în Maramureş. În Pasul Gutâi, o ambulanţă care transporta un pacient a fost blocată de un copac căzut pe şosea. Maşinile derapează din cauza zăpezii de pe carosabil. 

12 nov. 2016, 14:08
Drumuri înzăpezite în Maramureş. O ambulanţă în misiune, blocată din cauza unui copac care a căzut pe drum VIDEO

Ninge în judeţul Maramureş, iar un strat consistent de zăpadă s-a aşternut pe carosabil. Pe drumul naţional care leagă Baia Mare de Sighetu Marmaţiei, o ambulanţă aflată în misiune nu a mai putut înainta din cauza unui copac care a căzut de-a latul drumului, potrivit România TV. Ambulanţierii au reuşit să dea singuri copacul din drum.

Se circula în condiţii de iarnă în Pasul Gutâi. Mai multe maşini au rămas înzăpezite şi au avut nevoie de ajutor ca să-şi poată continua drumul.

Ninge şi în zona de munte a judeţului Suceava, iar la Rânca, în judeţul Gorj, stratul de zăpadă depăşeşte cinci centimetri. 

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă, o atenționare Cod galben de ninsori moderate în nordul și centrul țării și precipitații mixte abundente în nord – est valabilă de sâmbătă noaptea până duminică noaptea. Județele care vor intra sub Cod galben de ninsori sunt: Maramureș, Suceava, Botoșani, Sălaj, Bistrița — Năsăud, Bihor, Cluj, Mureș, Harghita, Neamț, Iași, Arad, Alba, Sibiu, Brașov, Covasna, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj, Caraș-Severin și Hunedoara.

Potrivit meteorologilor, în regiunile nordice și centrale vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ, în nord-est vor fi precipitații abundente sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare, iar vântul va avea intensificări temporare, cu rafale de peste 50…60 km/h.

În toate zonele de munte va ninge, se va depune strat nou de zăpadă consistent, iar vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăși 60…70 km/h, iar pe creste 80…90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

De altfel, de sâmbătă după-amiaza de la ora 16:00 până duminică noaptea la ora 22:00 în întreaga țară se vor semnala precipitații însemnate cantitativ și intensificări ale vântului.

În vest, sud-vest, centru, nord și nord-est, cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și pe arii restrânse 50…60 l/mp în zona montană și în Moldova.

Vor fi ploi pe arii extinse, iar începând din a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică (12/13 noiembrie) și pe parcursul zilei de duminică, 13 noiembrie, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare în nord, nord-est, centru și trecător în vest.

Vântul va avea intensificări temporare în toate regiunile, cu viteze ce vor depăși 50…60 km/h, iar la munte și pe parcursul zilei de duminică și în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova vor fi rafale de peste 60….70 km/h.