Duckadam şi Cornel Dinu se recuperează rapid. Ar putea fi externaţi în câteva zile

RomaniaTV.net
10 10. 2012, 08:56

Atât Helmuth Duckadam, care în 25 septembrie a fost operat pentru eliminarea unui anevrism arterial, cât şi Cornel Dinu, internat din 30 septembrie, după ce i s-a făcut rău întrucât şi-a neglijat tratamentul administrat după operaţia de by-pass coronarian la care a fost supus în urmă cu un an, s-au recuperat bine, starea lor este bună şi cel mai probabil vor fi externaţi la sfârşitul acestei săptămâni.

În 2 octombrie, Helmuth Duckadam a fost transferat de la Secţia de terapie intensivă a Spitalului Floreasca din Capitală, unde a stat după intervenţia chiurgicală, în acelaşi salon cu Cornel Dinu, „ca să-şi ţină de urât unul altuia„, declarau pentru Mediafax surse medicale.

Administratorul delegat al FC Dinamo, Cornel Dinu, a fost internat, în 30 septembrie, la Spitalul Floreasca, pentru investigaţii şi reechilibrare, întrucât de mai mult zile nu îşi mai luase tratamentul. Dinu şi-a neglijat tratamentul prescris de medici, s-a deshidratat şi a acuzat stare de leşin. El a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală şi internat în Clinica de chirurgie cardiovasculară, după ce a acuzat o stare de rău şi a sunat la ambulanţă.

În 12 august 2011, Cornel Dinu a fost supus, la Spitalul Floreasca, unei intervenţii de by-pass coronarian. În 19 iulie 2011, administratorul delegat al FC Dinamo a făcut infarct miocardic acut, atunci fiindu-i montat un stent.

Preşedintele de onoare al FC Steaua, Helmuth Duckadam, a fost operat în 25 septembrie, pentru eliminarea cheagurilor de sânge de pe artera braţului drept şi introducerea unei grefe pe porţiunea de arteră subţiată. El a fost diagnosticat cu insuficienţă arterială acută la braţul drept.

Medicul Şerban Brădişteanu declara, după ce l-a operat pe Duckadam, că recuperarea acestuia ar putea dura săptămâni.

Brădişteanu preciza că Duckadam va urma un tratament anticoagulant şi, de asemenea, va trebui scăzut colesterolul. Medicul a precizat că pacientul este şi „uşor diabetic”. „Un diabet tip II, va trebui să se îngrijească, fără discuţie”, adăuga medicul.